Egyszerű uborkás hús

Az egyszerű uborkás hús recept hozzávalói

20 dkg uborka, hámozva, kockára vágva, sózva, 10 dkg újhagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 40 dkg sertéstarja, tárkony, köménymag, só, bors, mustár, pirospaprika, 1 dl görög joghurt, 60 dkg újburgonya, fél dl pecsenyelé

Egyszerű uborkás hús

Egyszerű uborkás hús

 

Az egyszerű uborkás hús recept elkészítése

 

Egyszerűség nagyszerűség, tartja a mondás, persze nem véletlenül. Itt és most ez annyit jelent, hogy alapvetően egyszerű alapanyagokkal dolgozunk, de egy-két apró ötletet adunk a receptben, hogy az étel nagyszerű legyen. Nos, kb. ennyi a lényeg, nézzék meg, és készítsék is el így!

A kockára vágott, pirított szalonnán megfuttatjuk az apróra vágott újhagymát, rátesszük a kockára vágott sertéstarját, fűszerezzük. A sertéstarjához aktuális árat itt találnak.

Felengedjük a pecsenyelével, majd ha puha, hozzáadjuk az uborkát. Kb. 5 percig együtt pároljuk, félrehúzzuk. A legvégén rászórjuk a kávéskanálnyi pirospaprikát. Görög joghurttal finomítjuk.

Körete újburgonya lesz, erősen lepirítjuk, rozmaringgal fűszerezzük.

 

Egy más karakterű uborkás receptet itt találnak!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Egyszerű uborkás hús
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.