Egyszerű zöldbabos rizseshús

Az egyszerű zöldbabos rizseshús recept hozzávalói

2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, majoranna, bors, rozmaring, 10 dkg füstölt sajt, 4 db paradicsom, 40 dkg darált hús, 1 köteg petrezselyem, oregano, barna rizs, fűszerpaprika,
15 dkg zöldbab

Egyszerű zöldbabos rizseshús

Egyszerű zöldbabos rizseshús

 

Az egyszerű zöldbabos rizseshús recept elkészítése

 

Egészen egyszerű hétköznapi recept, ahogyan a neve is mutatja. Természetesen ebben is van némi trükk, különben nem is adnánk közre. Nézzék meg, készítsék el így!

A vöröshagymát finomra vágom és olajon lepirítom. Hozzáadom a darált húst, megsózom, borsozom. Provence-i fűszerrel és majorannával ízesítem. Egy darab forrázott paradicsomot héjmentesen, apróra vágva és egy csipet fűszerpaprikát és zúzott fokhagymát is adok hozzá.

A húst puhára párolom, folyamatosan kevés víz adagolásával. A barna rizst megfőzöm és félreteszem. A megpárolódott húshoz hozzáadom a rozmaringot és a három centisre vágott zöldbabot. A többi paradicsomot is leforrázom és felkockázom, majd hozzáadom a húshoz. A darált húshoz aktuális árakat itt találnak, mi pulykahúst javaslunk.

Ehhez az egészhez hozzákeverem a barnarizst és a félszer-feles kockákra vágott füstölt sajtot.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

 

Egy más típusú zöldbabos receptet itt találnak!

 

Jó étvágyat kívánok!



Comments are closed.