Egyszerű zöldbabos rizseshús

Az egyszerű zöldbabos rizseshús recept hozzávalói

2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, majoranna, bors, rozmaring, 10 dkg füstölt sajt, 4 db paradicsom, 40 dkg darált hús, 1 köteg petrezselyem, oregano, barna rizs, fűszerpaprika,
15 dkg zöldbab

Egyszerű zöldbabos rizseshús

Egyszerű zöldbabos rizseshús

 

Az egyszerű zöldbabos rizseshús recept elkészítése

 

Egészen egyszerű hétköznapi recept, ahogyan a neve is mutatja. Természetesen ebben is van némi trükk, különben nem is adnánk közre. Nézzék meg, készítsék el így!

A vöröshagymát finomra vágom és olajon lepirítom. Hozzáadom a darált húst, megsózom, borsozom. Provence-i fűszerrel és majorannával ízesítem. Egy darab forrázott paradicsomot héjmentesen, apróra vágva és egy csipet fűszerpaprikát és zúzott fokhagymát is adok hozzá.

A húst puhára párolom, folyamatosan kevés víz adagolásával. A barna rizst megfőzöm és félreteszem. A megpárolódott húshoz hozzáadom a rozmaringot és a három centisre vágott zöldbabot. A többi paradicsomot is leforrázom és felkockázom, majd hozzáadom a húshoz. A darált húshoz aktuális árakat itt találnak, mi pulykahúst javaslunk.

Ehhez az egészhez hozzákeverem a barnarizst és a félszer-feles kockákra vágott füstölt sajtot.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Egy más típusú zöldbabos receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Egyszerű zöldbabos rizseshús
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.