Ementálival töltött csirkemell

Az ementálival töltött csirkemell recept hozzávalói

60 dkg csirkemell, 2 dkg ementáli sajt, 40 dkg burgonya, 1 dl tej, 0,5 dl tejszín, só, 1 evőkanál áfonyalekvár, 1 dl vörösbor, cukor, 1 db alma, 1 db narancs, 1 db banán, 4 szem eper, 0,5 fürt szőlő, 1 teáskanál vaj, 2 dl tejföl

Ementálival töltött csirkemell

Ementálival töltött csirkemell

 

Az ementálival töltött csirkemell recept elkészítése

 

Ezúttal egy igazán egyszerű töltött hús kerül a konyhaasztalra, csirkemell és ementáli sajt. No meg persze a gyümölcsök, azok adják majd az étel koronáját. Nézzék meg, próbálják ki!

A csirkemellet vékony pengéjű késsel felszúrjuk, és az így kapott zsebbe hüvelykujjnyi vastag ementáli sajtot teszünk. Sózzuk, és előmelegített serpenyőben mindkét oldalát szépen elősütjük. A tetejére tejfölt teszünk, majd 160 fokos sütőben készre sütjük. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Közben a gyümölcsöket összevágjuk, a szőlőt kimagozzuk. Cukrot melegítünk egy serpenyőben. Hozzáadjuk az áfonyalekvárt, és a gyümölcsöket majd a vörösbort. Kicsit visszaforraljuk, és vajjal sűrítjük. A főtt burgonyából burgonyapürét készítünk. A jó burgonyapüré elkészítéséhez receptet itt találnak.

A csirkét tálaljuk a burgonyapürével és a gyümölcsraguval.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Ementálival töltött csirkemell
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.