Ementálival töltött csirkemell

Az ementálival töltött csirkemell recept hozzávalói

60 dkg csirkemell, 2 dkg ementáli sajt, 40 dkg burgonya, 1 dl tej, 0,5 dl tejszín, só, 1 evőkanál áfonyalekvár, 1 dl vörösbor, cukor, 1 db alma, 1 db narancs, 1 db banán, 4 szem eper, 0,5 fürt szőlő, 1 teáskanál vaj, 2 dl tejföl

Ementálival töltött csirkemell

Ementálival töltött csirkemell

 

Az ementálival töltött csirkemell recept elkészítése

 

Ezúttal egy igazán egyszerű töltött hús kerül a konyhaasztalra, csirkemell és ementáli sajt. No meg persze a gyümölcsök, azok adják majd az étel koronáját. Nézzék meg, próbálják ki!

A csirkemellet vékony pengéjű késsel felszúrjuk, és az így kapott zsebbe hüvelykujjnyi vastag ementáli sajtot teszünk. Sózzuk, és előmelegített serpenyőben mindkét oldalát szépen elősütjük. A tetejére tejfölt teszünk, majd 160 fokos sütőben készre sütjük. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Közben a gyümölcsöket összevágjuk, a szőlőt kimagozzuk. Cukrot melegítünk egy serpenyőben. Hozzáadjuk az áfonyalekvárt, és a gyümölcsöket majd a vörösbort. Kicsit visszaforraljuk, és vajjal sűrítjük. A főtt burgonyából burgonyapürét készítünk. A jó burgonyapüré elkészítéséhez receptet itt találnak.

A csirkét tálaljuk a burgonyapürével és a gyümölcsraguval.

 

Egy másfajta csirkés receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És tudják jól, természetesen várjuk vissza holnap is, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.