Erdei gombás kacsamell-ragu

Hozzávalók, erdei gombás kacsamell-ragu

  • 40 dkg kacsamell,
  • 8 dkg csiperkegomba,
  • 8 dkg laskagomba,
  • 8 dkg vargányagomba,
  • 2 fej hagyma,
  • 2 dl vörösbor,
  • só,
  • bors,
  • 1 teáskanál keményítő,
  • provence-i fűszer

 

 

Az erdei gombás kacsamell-ragu recept elkészítése

 

A kacsáról levágjuk a bőrét, a zsiradékát és utána félujjnyi szeletekre vágjuk. A kacsamellhez aktuális árat itt találnak.

A kacsamellet besózzuk, és enyhén fűszerezzük provence-i fűszerkeverékkel. Fontos hogy csak enyhén, hogy a kacsa íze ne vesszen el. Nagyon kevés olajon sütjük. Nem szúrjuk meg a húst, óvatosan megforgatjuk. Ki-ki kedve szerint sütheti meg a kacsamellet. Közepesen, de aki idegenkedik tőle át is sütheti a húst.

A gombákat megmossuk, háromféle gombát használunk ehhez az ételhez. Ha túl drágának ítélik a vargányát, kihagyhatják belőle, de szerintem így az igazi. Cikkekre vágjuk a gombát, a hagymát is felaprítjuk. A hagymát pirítjuk, amikor megpirult akkor hozzáadjuk a gombát is. A gombára kevés sót és durva borsot hintünk. A ragut vörösborral öntjük fel, étkezési keményítővel sűrítjük.

Köretnek kelt burgonyafánkot készítünk. A burgonyát héjában főzzük meg, meghámozzuk, majd áttörjük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet és az élesztőt. Az élesztőt nem kell előre felfuttatni, elég belemorzsolni. Dupla méretére kelesztjük. Fánkot szaggatunk, kisütjük.

Tálalásnál a burgonyafánk mellé tesszük a kacsamellszeleteket, köré a gombamártás kerül.

A teljes videóreceptet itt találják.

 

Erdei gombás kacsamell-ragu

Erdei gombás kacsamell-ragu

 

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Erdei gombás kacsamell-ragu
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.