Erdélyi sertésborda

Hozzávalók, erdélyi sertésborda

  • 80 dkg sertéskaraj,
  • só,
  • bors,
  • 10 dkg (füstölt) oldalas,
  • 10 dkg bab (zöld),
  • rozmaring,
  • pecsenyelé,
  • 5 dkg krémsajt,
  • 40 dkg burgonya

 

Erdélyi sertésborda

Erdélyi sertésborda

 

Erdélyről már ejtettem szót, és fogok is még a későbbiekben. Mi tagadás, megfogott, talán azért is tértem, térek vissza mindig, ha időm engedi.

Utánozhatatlan vidék, utánozhatatlan emberek, és egy nagyon inspiratív konyha: ezt az ételt erdélyinek neveztem el, de van benne egy kis saját ötlet is, ami nem lesz más, mint a krémsajt, de: haladjunk sorrendben! Nos, ezért inspiratív az erdélyi konyha.

Megmozgatja a szakács fantáziáját!

 

Az erdélyi sertésborda elkészítése

 

A sertésbordákat ízesítjük, elősütjük, zsiradékához füstölt oldalast kockára vágva, esetleg szalonnát teszünk, majd kevés só, zöldbab, rozmaring kerül hozzá. A karajhoz aktuális árat itt találnak.

A pecsenyelével összeforgatjuk, a végén pedig jöhet az egyéni ötlet: krémsajttal dúsítjuk. Célszerű egyébként a legvégén a bordát egy kicsit visszatenni, hogy felvegye az újabb ízeket. Ehhez a kompozícióhoz parázsburgonyát ajánlok köretként.

Ha megtetszett ez a recept sertéskarajra, nézzen körül itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában további húsos receptekért. Böngésszen, válassza ki, amelyik tetszik, és készítse el! És várjuk holnap is szeretettel!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Erdélyi sertésborda
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.