Feketeszedres borjúmáj

A feketeszedres borjúmáj recept hozzávalói

4 szelet borjúmáj, 15 dkg újhagyma, 10 db zsályalevél, bors, só, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál cukor, 1 dl vörösbor, 2 dl borjúpecsenyelé, 5 dkg jéghideg vaj, 25 dkg feketeszeder, baguette

Feketeszedres borjúmáj

Feketeszedres borjúmáj

 

A feketeszedres borjúmáj recept elkészítése

 

A recept egyik titka a címbe is bekerült, ez a gyümölcs, és persze a fűszerezésnél is ügyeskedtünk egy kicsit. Utóbbit előre nem áruljuk el, nézzék meg a receptet, és természetesen készítsék is el így!

A borjúmájat kis szeletekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, negyedeljük, a zsályát leszárítjuk. A borjúmájat borsozzuk, forró olajban megsütjük, majd sózzuk. A borjúmájhoz aktuális árat itt találnak.

Kivesszük a serpenyőből, melegen tartjuk, majd zsírjában lepirítjuk az újhagymát és a zsályát, cukrot karamellizálunk, vörösborral felengedjük, befőzzük.

Feketeszedres borjúmáj, ahogyan egy másik alkalommal készült a Mit főzzünk ma? konyhájában

Feketeszedres borjúmáj, ahogyan egy másik alkalommal készült a Mit főzzünk ma? konyhájában

Hozzáadjuk a pecsenyelé egyik felét, besűrítjük a vajjal, hozzáadjuk a feketeszedret. Ízesítjük a mártást.

Tálaláskor a kenyérszeletekre tesszük a borjúmájat, és ráöntjük a feketeszeder mártást. Ha gondolják, készítsenek egy desszertet utána, a nyári melegben a fagylalt igazán felüdít.

2

2

 

Egy másik májas receptet itt találnak!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Feketeszedres borjúmáj
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.