Feketeszedres borjúmáj

 

Hozzávalók

4 szelet borjúmáj, 15 dkg újhagyma, 10 db zsályalevél, bors, só, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál cukor, 1 dl vörösbor, 2 dl borjúpecsenyelé, 5 dkg jéghideg vaj, 25 dkg feketeszeder, baguette

 

Feketeszedres borjúmáj

Feketeszedres borjúmáj

 

A feketeszedres borjúmáj recept elkészítése

 

A borjúmájat kis szeletekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, negyedeljük, a zsályát leszárítjuk. A borjúmájat borsozzuk, forró olajban megsütjük, majd sózzuk. A borjúmájhoz aktuális árat itt találnak.

Kivesszük a serpenyőből, melegen tartjuk, majd zsírjában lepirítjuk az újhagymát és a zsályát, cukrot karamellizálunk, vörösborral felengedjük, befőzzük.

Hozzáadjuk a pecsenyelé egyik felét, besűrítjük a vajjal, hozzáadjuk a feketeszedret. Ízesítjük a mártást.

Tálaláskor a kenyérszeletekre tesszük a borjúmájat, és ráöntjük a feketeszeder mártást. Ha gondolják, készítsenek egy desszertet utána, a nyári melegben a fagylalt igazán felüdít.

 

2

2

 

Egy másik májas receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Feketeszedres borjúmáj
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.