Fetasajttal töltött csirkemell, olívás padlizsános rizzsel

A fetasajttal töltött csirkemell, olívás padlizsános rizzsel recept hozzávalói

70 dkg csirkemell, 10 dkg fetasajt vagy krémfehérsajt, 0,5 kg rizs, 1 dkg olívabogyó, 1 dl olaj, 1 db cukkini, 4 db paradicsom, 5 dkg vaj, 2 db tojás, 5 dkg zabpehely, néhány zsályalevél, 1 csokor petrezselyem, só, bors

Fetasajttal töltött csirkemell, olívás padlizsános rizzsel

Fetasajttal töltött csirkemell, olívás padlizsános rizzsel

 

A fetasajttal töltött csirkemell, olívás padlizsános rizzsel recept elkészítése

 

Egyfelől rizseshús, másfelől pedig egy picit több. Érdekes ízeket tettünk egymás mellé, nézzék meg, és készítsék is el így!

A padlizsánt apró kockákra vágjuk, majd lesózzuk és állni hagyjuk. Közben elkészítjük a sajtos tölteléket a húshoz: a sajtot borsozzuk, és az apró kockára vágott olívabogyóval, valamint a mentalevéllel összekeverjük. Beletöltjük a húsba, majd a húst a felvert tojásba és a zabpehely búzapehely keverékébe forgatjuk és kisütjük. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Elkészítjük a rizsköretet: a padlizsánt lepirítjuk, hozzáadjuk a maradék olívabogyót és a paradicsomkockát, majd a rizst magát. Sózzuk, borsozzuk, végül a maradék mentalevelet hozzáadjuk, és összepirítjuk az egészet.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Fetasajttal töltött csirkemell, olívás padlizsános rizzsel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.