Fetával és paprikával töltött kacsamell

Hozzávalók, fetával és paprikával töltött kacsamell

4 db pecsenye kacsamell
25 dkg fetasajt
2 db hegyes, erős paprika
40 dkg padlizsán

bors
kevés provence-i fűszer

 

Fetával és paprikával töltött kacsamell

Fetával és paprikával töltött kacsamell

 

A fetával és paprikával töltött kacsamell recept elkészítése

 

Először levágjuk a padlizsán mindkét végét, aztán négy részre daraboljuk és megsózzuk. Ezután már csak a sütésre vár. A kacsamell bőrét beirdaljuk, majd felszúrjuk, és csinálunk rajta egy kis zsebet. A kacsamellhez aktuális árat itt találnak.

Felkarikázzuk az erős paprikát, a fetasajtot rúd alakúra formázzuk, majd a paprikát kicsit megfonnyasztjuk, és a sajttal együtt beletesszük a kacsába.

A töltött kacsamellet elkezdjük sütni. Nem sütjük át teljesen, hagyjuk nyugodtan roséra, kellemes, puha, lesz így. Amikor kb. a sütés háromnegyed része eltelt, akkor tegyük mellé a padlizsánt.

Ennél az ételnél célszerű magasabb szélű serpenyőt használni. Provence-i fűszerrel ízesítjük még. Tálaláskor  kedvünk szerint  zöld fűszerrel díszítjük.

Ha megnézne még más kacsareceptet is, kattintson ide, és nézzen körül a Mit főzzünk ma? recepttárában. Válassza ki azt a receptet, amelyik a legjobban tetszik, és készítse el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Fetával és paprikával töltött kacsamell
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.