Fetával és paprikával töltött kacsamell

Hozzávalók

4 db pecsenye kacsamell, 25 dkg fetasajt, 2 db hegyes,erős paprika, 40 dkg padlizsán, só, bors, kevés provance-i fűszer

 

Fetával és paprikával töltött kacsamell

Fetával és paprikával töltött kacsamell

 

Először levágjuk a padlizsán mindkét végét, aztán négy részre daraboljuk és megsózzuk.

Ezután már csak a sütésre vár.

A kacsamell bőrét beirdaljuk, majd felszúrjuk, és csinálunk rajta egy kis zsebet.

Felkarikázzuk az erős paprikát, a fetasajtot rúd alakúra formázzuk, majd a paprikát kicsit megfonnyasztjuk, és a sajttal együtt beletesszük a kacsába.

A töltött kacsamellet elkezdjük sütni. Nem sütjük át teljesen, hagyjuk nyugodtan roséra, kellemes, puha, lesz így.

Amikor kb a sütés háromnegyed része eltelt, akkor tegyük mellé a padlizsánt.

Ennél az ételnél célszerű magasabb szélű serpenyőt használni.

Provance-i fűszerrel ízesítjük még.

Tálaláskor  kedvünk szerint  zöld fűszerrel díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Fetával és paprikával töltött kacsamell
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.