Fetával és parajjal töltött csirkemell

Hozzávalók, fetával és parajjal töltött csirkemell

70 dkg csirkemell
25 dkg fetasajt
10 dkg paraj (spenót)
60 dkg rizs
20 dkg koktélparadicsom
bazsalikom (lehetőleg friss)

bors
0,5 dl fehérbor
provence-i fűszerkeverék

 

Fetával és parajjal töltött csirkemell

Fetával és parajjal töltött csirkemell

 

Felszúrjuk a csirkemellet. Érdemes rátenni a tenyerünket a húsra, és ilyen módon vágunk egy kis zsebet a hús közepébe. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Ezután megfonnyasztjuk a parajlevelet, majd a sajtot összedaraboljuk, és a parajjal együtt töltjük be a csirkemellbe. Sózzuk, borsozzuk, és előre hevített olajon megsütjük. Kevés vízzel felöntjük, lefedjük, hogy hamarabb elkészüljön. A rizst megpároljuk a rizottóhoz, sózzuk.

Az ínyencek választhatnak természetesen rizottórizst, de el tudjuk készíteni ezt az ételt egy átlagos rizsből is – másrészt én most nem akartam a rizottóra helyezni a hangsúlyt. Fontos: 1 bögre rizshez kb 1,5-1,8 bögre víz kell.

Összevágjuk a paradicsomot. Én a koktélparadicsom ízét jobban szeretem, ezért most ezt használtam, de természetesen használhatunk bármilyen paradicsomot.

A friss bazsalikomot beletesszük a rizsbe, nem kell sokáig párolni, hogy a bazsalikom megőrizze a színét. Hozzákerül a paradicsom is, és egy gyönyörű színkompozíciót kaptunk. Tálaláskor természetesen bazsalikomzölddel díszítjük.

Sok-sok remek csirkés receptet itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában találnak. Ha szeretne videóval együtt sütni-főzni, használja a Mit főzzünk ma?-videókat, itt!

Jó étvágyat kívánok!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Fetával és parajjal töltött csirkemell
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.