Fetával, parajjal töltött csirkemell rizottóval

A fetával, parajjal töltött csirkemell rizottóval recept hozzávalói

70 dkg csirkemell, 25 dkg fetasajt, 10 dkg paraj (spenót), 60 dkg rizs, 20 dkg koktélparadicsom, bazsalikom (lehetőleg friss), só, bors, 0,5 dl fehérbor, provence-i fűszerkeverék

Fetával, parajjal töltött csirkemell rizottóval

Fetával, parajjal töltött csirkemell rizottóval

A fetával és parajjal töltött csirkemell, paradicsomos rizottóval recept elkészítése

 

Ha töltésről van szó, nem ismerünk határokat. Most a paraj spéci ízét vettük alapnak, sajttal kombinálva. Méghozzá fetával, nem véletlenül. Miért is? Nézzék meg, és természetesen készítsék is el. Így!

Felszúrjuk a csirkemellet. Érdemes rátenni a tenyerünket a húsra, és ilyen módon vágunk egy kis zsebet a hús közepébe. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Ezután megfonnyasztjuk a parajlevelet, majd a sajtot összedaraboljuk, és a parajjal együtt töltjük be a csirkemellbe. Sózzuk, borsozzuk, és előre hevített olajon megsütjük. Kevés vízzel felöntjük, lefedjük, hogy hamarabb elkészüljön.

A rizst megpároljuk a rizottóhoz, sózzuk. Az ínyencek választhatnak természetesen rizottórizst, de el tudjuk készíteni ezt az ételt egy átlagos rizsből is – másrészt én most nem akartam a rizottóra helyezni a hangsúlyt. Fontos: 1 bögre rizshez kb. 1,5-1,8 bögre víz kell.

Összevágjuk a paradicsomot. Én a koktélparadicsom ízét jobban szeretem, ezért most ezt használtam, de természetesen használhatunk bármilyen paradicsomot.

A friss bazsalikomot beletesszük a rizsbe, nem kell sokáig párolni, hogy a bazsalikom megőrizze a színét. Hozzákerül a paradicsom is, és egy gyönyörű színkompozíciót kaptunk.
Tálaláskor természetesen bazsalikomzölddel díszítjük. Ha szeretne videóval együtt sütni-főzni, használja a Mit főzzünk ma?-videókat, itt!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Ha szeretik a töltött recepteket, adunk egy javaslatot. Más lesz, mint ez a recept!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Fetával, parajjal töltött csirkemell rizottóval
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.