Filézett csirkecomb kakukkfüvesen, joghurtos körtesalátával

Hozzávalók, filézett csirkecomb kakukkfüvesen, joghurtos körtesalátával

4 db csirkecomb,
2 szál kakukkfű,
25 dkg körte,
3 evőkanál méz,
0,5 liter joghurt,
2 evőkanál tejföl,
5 dkg liszt,
1 kávéskanál fűszerpaprika,
só,
olaj

 

 

A filézett csirkecomb kakukkfüvesen, joghurtos körtesalátával recept elkészítése

 

A kicsontozott csirkecombot besózzuk, bedörzsöljük a fűszersóval, a kakukkfűvel, majd 5 percig állni hagyjuk.

Közben a körtét megmossuk, kimagozzuk, és nagyobb kockákra felvágjuk, majd meglocsoljuk mézzel. Összekeverjük a tejfölt és a joghurtot, majd hozzáadjuk a mézes körtéhez. Betesszük a hűtőbe. A körtéhez aktuális árakat itt találnak.

A piros fűszerpaprikát liszttel összekeverjük. A csirkét megforgatjuk ebben a pirospaprikás lisztben, és felhevített olajban a bőrös felével lefelé elkezdjük sütni. Egy lábos vízzel lepréseljük. (Roppant egyszerű: egy kívül-belül tiszta lábosba vizet öntünk, és így rátesszük a csirkére.)

Amikor a comb pirosra sült, megfordítjuk, és ugyanígy megsütjük a másik felét is. A hideg körtesalátával együtt tálaljuk. Érdemes a körtesalátát külön tálkában tálalni, hogy a forró hús ne húzza össze a joghurtos tejfölt. A színe miatt is díszítsük kivivel, és persze körtével. A teljes videóreceptet itt találják.

 

Filézett csirkecomb kakukkfüvesen, joghurtos körtesalátával

Filézett csirkecomb kakukkfüvesen, joghurtos körtesalátával

 

Egy másfajta körtés receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Filézett csirkecomb kakukkfüvesen, joghurtos körtesalátával, teljes videórecept
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.