Flambírozott meggyes hús

A Flambírozott meggyes hús hozzávalói

  • 60 dkg csirkemell,
  • 1 üveg meggybefőtt,
  • 35 dkg rizs,
  • só,
  • 2 evőkanál méz,
  • 5 dkg vaj

 

Flambírozott meggyes hús

Flambírozott meggyes hús

 

A vajat felmelegítjük egy serpenyőben, a mézet vagy cukrot felolvasztjuk, kicsit még pirítjuk, azaz karamellizáljuk. A karamellre kerül a meggy, összekeverjük, ízesítjük fahéjjal.

Felöntjük a befőtt levével, és átforraljuk. El is készült a flambírozott  meggyünk.

A csirkemellet kicsontozzuk, félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk és szép pirosra sütjük. Köretnek párolt rizst készítünk. A csirkemell aktuális árát itt találja.

Tálalásnál alulra kerül a meggy, rá a hús, mellé a rizs. Kevés meggylével még meglocsolhatjuk.

Próbálja ki a Fetasajtos, parajos, csirkemell receptünket is.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Flambírozott meggyes hús
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.