Fokhagymás csirkével tálalt krumplis tészta

Hozzávalók

  • 60 dkg csirke,
  •  1 fej fokhagyma,
  •  rozmaring,
  •  só,
  •  bors,
  •  fűszerpaprika,
  •  30 dkg kockatészta,
  •  30 dkg burgonya,
  •  1 fej hagyma,
  •  1 db paradicsom,
  •  petrezselyem
Fokhagymás csirkével tálalt krumplistészta

Fokhagymás csirkével tálalt krumplistészta

A Fokhagymás csirkével tálalt krumplis tészta elkészítése

A vöröshagymát nagyon apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon lepirítjuk.

Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, majd felöntjük vízzel, újra megpirítjuk, és ezt ismételgetjük egészen addig, amíg szét nem fő a hagyma.

Ha szétfőtt, akkor visszapirítjuk, és hozzáadjuk a fűszerpaprikát, sózzuk, borsozzuk.

A burgonyát előre megfőzzük,  burgonyatörővel áttörjük, és összeforgatjuk az alappal. Közben kifőzzük a tésztát.

A csirkét bedörzsöljük sóval, vágott rozmaringgal, fokhagymával, majd olívaolajjal. Kicsit állni hagyjuk, és kevés olajban kisütjük.

A kifőzött tésztát a burgonyás alaphoz keverjük, és tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Egy további fokhagymás receptért kattintson ide!

Cím
recipe image
Recept neve
Fokhagymás csirkével tálalt krumplistészta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.