Fokhagymás tarja polentával

Hozzávalók

60 dkg tarja, 2 fej fokhagyma, durvabors, só, majoránna, 15 dkg kukoricadara, 10 dkg bacon, petrezselyem, 1 dl fehérbor, 25 dkg vaj, 3 dl tej

 

Fokhagymás tarja polentával

Fokhagymás tarja polentával

 

A fokhagymás tarja polentával recept elkészítése

A tisztított fokhagymagerezdeket kevés vajon pirítjuk, majd fehérborral felöntjük és bepároljuk. Így félretesszük, hűlni hagyjuk. A tarjához aktuális árat itt találnak.

A tarját éles késsel megszurkáljuk, és a bepárolt fokhagymákat beledugdossuk a zsebecskékbe. Durvaborssal, majoránnával, sóval megszórjuk, és serpenyőben szépen megsütjük.

A tejet és a 3 dl vizet egy edényben felforraljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott, lepirított bacont és a kukoricadarát. Sózzuk, vágott petrezselyemmel megszórjuk. Folytonos kevergetés mellett készre főzzük: és tálalhatjuk is. Lehet egy igazi legényétel is belőle!

Egy másik remek tarjás receptet, természetesen más karakterrel, itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Fokhagymás tarja polentával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.