Fokhagymával tűzdelt kacsamell aszalt szilva mártással

 

 

Hozzávalók

70 dkg kacsamell, 2 fej fokhagyma, só, bors, provence-i  fűszerkeverék, 15 dkg aszalt szilva, 0,5 l tejszín, 15 dkg burgonya, 15 dkg liszt, 1,5 dl tej, élesztő, 1 kávéskanál cukor, gyömbér

 

"<yoastmark

 

A fokhagymával tűzdelt kacsamell aszalt szilva mártással című recept elkészítése

 

A kacsamellet fokhagymával megtűzdeljük, bőrét beirdaljuk. Sózzuk, provence-i fűszerkeverékkel is fűszerezzük, majd megsütjük.

Az aszalt szilvát kevés vajon kicsit pirítjuk, kevés cukrot adunk hozzá, majd felöntjük tejszínnel. Megsózzuk, beletesszük a fokhagymát, és visszaforraljuk mártássűrűségűre.

 

"<yoastmark

 

Köretnek burgonyafánkot készítünk. A burgonyafánk titka egyébként, hogy a fele burgonya, a másik fele pedig tészta. Itt a tészta egy egyszerű élesztős tészta, liszttel és tejjel, ehhez keverjük az áttört főtt burgonyát.

 

"<yoastmark

 

Kanállal megformázzuk, forró, bő olajban kisütjük. Már csak tálalni kell. A mártás mellé kerül a burgonyafánk és a felszeletelt kacsamell. Petrezselyemzölddel díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!

További kacsamelles receptjeinket itt találja!

A kacsamell aktuális árát itt találja!

 

 

Cím
recipe image
Recept neve
Fokhagymával tűzdelt kacsamell aszalt szilva mártással
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.