Fokhagymával tűzdelt kacsamell szilvamártással

A fokhagymával tűzdelt kacsamell szilvamártással recept hozzávalói

70 dkg kacsamell, 2 fej fokhagyma, só, bors, provence-i fűszer, 15 dkg aszalt szilva, 0,5 l tejszín, 15 dkg burgonya, 15 dkg liszt, 1,5 dl tej, élesztő, 1 kávéskanál cukor, gyömbér

Fokhagymával tűzdelt kacsamell szilvamártással

Fokhagymával tűzdelt kacsamell szilvamártással

 

A fokhagymával tűzdelt kacsamell szilvamártással recept elkészítése

 

A kacsamell különleges ízű, igen remek alapanyag, és, ahogy tapasztaljuk, lassan nem lesz látványosabban drága, mint például a sertéshús. Ha pedig minél többször a konyhaasztalra kerülhet, akkor ideje, hogy legyen egy jó sokszorosan kipróbált, sokszorosan letesztelt recept kacsához - nézzék meg, és próbálják is ki!

Először is a kacsamellet fokhagymával megtűzdelem, bőrét beirdalom. Sózom, provence-i fűszerkeverékkel is fűszerezem, majd megsütöm. A kacsamellhez aktuális árat itt találnak.

Az aszalt szilvát kevés vajon kicsit pirítom, kevés cukrot adok hozzá, majd felöntöm tejszínnel. Megsózom, beleteszem a fokhagymát, és visszaforralom mártássűrűségűre.

Köretnek burgonyafánkot készítek. Én, bevallom, a tésztáját előre elkészítettem a műsoridő rövidsége miatt, de Önöknek biztosan lesz rá idejük (legalábbis remélem!).

A burgonyafánk titka egyébként, hogy a fele burgonya, a másik fele pedig tészta. Itt a tészta egy egyszerű élesztős tészta, liszttel és tejjel, ehhez keverem az áttört főtt burgonyát. Kanállal megformázom, forró, bő olajban kisütöm.

Már csak tálalni kell. A mártás mellé kerül a burgonyafánk és a felszeletelt kacsamell. Petrezselyemzölddel díszítem. Látványos lesz a végeredmény, és persze nagyon finom!

 

Egy másfajta kacsás receptet itt találnak!

 

Ha körülnéznének még húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Fokhagymával tűzdelt kacsamell szilvamártással
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.