Fokhagymával tűzdelt kacsamell szilvamártással

A fokhagymával tűzdelt kacsamell szilvamártással recept hozzávalói

70 dkg kacsamell, 2 fej fokhagyma, só, bors, provence-i fűszer, 15 dkg aszalt szilva, 0,5 l tejszín, 15 dkg burgonya, 15 dkg liszt, 1,5 dl tej, élesztő, 1 kávéskanál cukor, gyömbér

Fokhagymával tűzdelt kacsamell szilvamártással

Fokhagymával tűzdelt kacsamell szilvamártással

 

A fokhagymával tűzdelt kacsamell szilvamártással recept elkészítése

 

A kacsamell különleges ízű, igen remek alapanyag! És, ahogy tapasztaljuk, lassan nem lesz látványosabban drága, mint például a sertéshús. Ha pedig minél többször a konyhaasztalra kerülhet, akkor ideje, hogy legyen egy jó sokszorosan kipróbált, sokszorosan letesztelt recept kacsához. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen próbálják is ki így otthon!

Először is a kacsamellet fokhagymával megtűzdelem, bőrét beirdalom. Sózom, provence-i fűszerkeverékkel is fűszerezem, majd megsütöm. A kacsamellhez aktuális árat itt találnak.

Az aszalt szilvát kevés vajon kicsit pirítom, kevés cukrot adok hozzá, majd felöntöm tejszínnel. Megsózom, beleteszem a fokhagymát, és visszaforralom mártássűrűségűre.

Köretnek burgonyafánkot készítek. Én, bevallom, a tésztáját előre elkészítettem a műsoridő rövidsége miatt, de Önöknek biztosan lesz rá idejük (legalábbis remélem!).

A burgonyafánk titka egyébként, hogy a fele burgonya, a másik fele pedig tészta. Itt a tészta egy egyszerű élesztős tészta, liszttel és tejjel, ehhez keverem az áttört főtt burgonyát. Kanállal megformázom, forró, bő olajban kisütöm.

Már csak tálalni kell. A mártás mellé kerül a burgonyafánk és a felszeletelt kacsamell. Petrezselyemzölddel díszítem. Látványos lesz a végeredmény, és persze nagyon finom!

 

Egy másfajta kacsás receptet itt találnak!

 

Nézzék meg további ajánlatainkat is!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.