Fokhagymával tűzdelt tarja szalonnás polentával

A Fokhagymával tűzdelt tarja szalonnás polentával receptünk hozzávalói

  • 2 fej fokhagyma,
  •  durva bors,
  •  só,
  •  majoranna,
  •  10 dkg bacon,
  •  petrezselyem,
  •  25 dkg vaj,
  •  3 dl tej,
  •  15 dkg kukoricadara,
  •  60 dkg tarja

 

Fokhagymával tűzdelt tarja szalonnás polentával

Fokhagymával tűzdelt tarja szalonnás polentával

 

A tisztított fokhagymagerezdeket kevés vajon pirítjuk.

Fehérborral felöntjük és bepároljuk. Így félretesszük, és hűlni hagyjuk.

A tarját éles késsel megszurkáljuk. A bepárolt fokhagymát beledugdossuk a zsebecskékbe.

Durvára őrölt borssal, majoránnával, sóval megszórjuk. Serpenyőben szépen megsütjük.

Tejet és 3 dl vizet egy edényben felforralunk. Hozzáadjuk a kockára vágott lepirított bacont, a kukoricadarát.

Sózzuk, és vágott petrezselyemmel megszórjuk. Folytonos kevergetés mellett készre főzzük.

Tálaljuk.

 

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Fokhagymával tűzdelt tarja szalonnás polentával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.