Fokhagymával tűzdelt tarja szalonnás polentával

A fokhagymával tűzdelt tarja szalonnás polentával recept hozzávalói

  • 2 fej fokhagyma,
  •  durva bors,
  •  só,
  •  majoranna,
  •  10 dkg bacon,
  •  petrezselyem,
  •  25 dkg vaj,
  •  3 dl tej,
  •  15 dkg kukoricadara,
  •  60 dkg tarja
Fokhagymával tűzdelt tarja szalonnás polentával

Fokhagymával tűzdelt tarja szalonnás polentával

 

A fokhagymával tűzdelt tarja szalonnás polentával reecpt elkészítése

 

Ismét egy remek fokhagymás recept, sertéstarjából. Hozzá egy ma már nem szokványos köret készül, nézzék meg, készítsék el!

A tisztított fokhagymagerezdeket kevés vajon pirítjuk. Fehérborral felöntjük és bepároljuk. Így félretesszük, és hűlni hagyjuk.

A tarját éles késsel megszurkáljuk. A bepárolt fokhagymát beledugdossuk a zsebecskékbe. A sertéstarjához aktuális árat itt találnak.

Durvára őrölt borssal, majoránnával, sóval megszórjuk. Serpenyőben szépen megsütjük.

Tejet és 3 dl vizet egy edényben felforralunk. Hozzáadjuk a kockára vágott lepirított bacont, a kukoricadarát.

Sózzuk, és vágott petrezselyemmel megszórjuk. Folytonos kevergetés mellett készre főzzük. Tálaljuk.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Fokhagymával tűzdelt tarja szalonnás polentával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.