Fóliás borda töltve, padlizsános rizzsel

Hozzávalók, fóliás borda töltve, padlizsános rizzsel

  • 4 szelet, egyenként 10-12 dkg-os sertésborda,
  • 10 dkg füstölt sajt,
  • 10 dkg szeletelt bacon,
  • 1 db paradicsom,
  • 1 db zöldpaprika,
  • 2-3 szál újhagyma,
  • só,
  • bors

 

Fóliás borda töltve, padlizsános rizzsel

Fóliás borda töltve, padlizsános rizzsel

 

A fóliás borda töltve, padlizsános rizzsel recept elkészítése

 

A sertésbordaszeleteket kiklopfoljuk. Egy nagyobb darab alufóliát leterítünk az asztalra, akkorát, hogy 2-3 szelet bacon szalonnát  egymás mellé tudjunk tenni. A karajhoz aktuális árat itt találnak.

A szalonnákra kerül a sertésborda, majd a zöldségek. Ízlés szerint fűszerezzük, vigyázzanak, a sóval, hiszen a szalonna sós. A fóliával óvatosan, szorosan felcsavarjuk majd 30-40 perc alatt megsütjük.

A padlizsános rizshez nagyságától függően 1 vagy 2 padlizsánt meghámozunk, kockára vágjuk, és besózzuk. A rizst ezúttal, mint a tésztát, bő vízben főzzük meg, babérlevéllel – így egy kicsit ázsiai jellegű lesz.

Vöröshagymát, fokhagymát apróra szeletelve olívaolajon lepirítunk, hozzáadjuk a levétől kinyomkodott padlizsánt, sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal és petrezselyemzölddel ízesítjük még. Kb. 20 percig pirítjuk, majd összetörjük és a rizshez keverjük. Megformázzuk a rizst, mellétesszük a bordákat. Már készen is vagyunk.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Kattintson ide egy másik, sertésbordából készült receptért!

Cím
recipe image
Recept neve
Fóliás borda töltve, padlizsános rizzsel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.