Főtt marhafartő céklával, tormamártással

A főtt marhafartő céklával, tormamártással recept hozzávalói

4 adag főtt marhafartő, 6 db cékla, 1 kg durva só, 2 evőkanál olívaolaj, 4 db babérlevél

A tormamártáshoz:

6 dkg friss torma, 1 csomag petrezselyemzöld, 10 dkg vaj, fél dl fehérbor, 3 db tojás sárgája, só

Főtt marhafartő céklával, tormamártással

Főtt marhafartő céklával, tormamártással

 

A főtt marhafartő céklával, tormamártással recept elkészítése

 

Ez a recept most a körítést mutatja be, a céklát és a tormamártást. Igazi különlegesség mindkettő, így elkészítve, nézzék meg, próbálják ki!

A céklákat megmossuk, leszárítjuk. Beleállítjuk a sóba, olajjal bekenjük. Közéje babérleveleket teszünk, majd 180 fokon sütjük kb. 2 órát. Most előre elkészített főtt marhafartőt használtunk, elkészítéséhez itt találnak egy receptet.

Vízfürdőben a bort és a tojássárgáját összekeverjük. 4-5 percig krémesre verjük. Hozzáadjuk cseppenként a tisztított vajat. Legvégén adjuk hozzá a friss tormát és a petrezselyemzöldet, ezeket finomra vágjuk. Tálaláskor négyfelé vágjuk a céklát, mártással tálaljuk a fartő mellé. A marhafartő aktuális árát itt találja.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Főtt marhafartő céklával, tormamártással
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.