Fügével és vargányával készített borjúsült

Hozzávalók, fügével és vargányával készített borjúsült

  • 1 kg borjú (szűz),
  • 1 evőkanál mazsola,
  • 1 dl bor (fehér),
  • fél liter alaplé (hús),
  • 50 dkg gomba (vargánya),
  • 3 db körte,
  • 10 dkg füge (szárított),
  • 5 dkg csipkebogyólekvár,
  • 2 evőkanál keményítő,
  • 4 dkg vaj,
  • 2 dkg cukor,
  • 20 dkg zeller (szár),
  • 20 dkg hagyma,
  • 15 dkg répa (sárga),
  • 15 dkg paradicsom,
  • szegfűszeg,
  • fahéj

 

Fügével és vargányával készített borjúsült, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Fügével és vargányával készített borjúsült, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A fügével és vargányával készített borjúsült recept elkészítése

 

A zöldségeket tisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, a paradicsomot megszabadítjuk a magházától. A körtét felezzük, majd fehérborban puhára főzzük.

A kész borjúsültet kockára vágjuk, vajon megpirítjuk. A serpenyőben már benne van a hagyma, a karikára vágott sárgarépa, a zellerszár, a paradicsom. Ezután adjuk hozzá a vargányát, kevés cukorral megszórjuk, borjúalaplével felengedjük.

A körtét csipkebogyólekvárral betöltjük, és hozzáadjuk a fehérborban párolt fügét. A füge párolásakor a fehérborba természetesen szegfűszeget és fahéjat is tettünk - pikáns lesz, érdekes, és persze finom. A fügéhez aktuális árat itt találnak, a csipkebogyólekvárhoz pedig itt.

Jó étvágyat kívánunk!

További vargányás receptért kattintson ide - itt mártás alapanyaga lesz!

Cím
recipe image
Recept neve
Fügével és vargányával készített borjúsült
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.