Fügével töltött csirkemellfilé sajtos paradicsommal tálalva

A Fügével töltött csirkemellfilé sajtos paradicsommal tálalva recept hozzávalói

  • 4 db csirkemellfilé felszúrva,
  • só,
  • bors,
  • 2 db babérlevél,
  • 10 dkg sárgarépa,
  • 5 dkg zeller,
  • 5 dkg póréhagyma,
  • 1 dl vörösbor,
  • 4 db paradicsom,
  • 10 dkg mozzarella sajt,
  • 10 dkg vaj,
  • rozmaring,
  • szerecsendió
    Töltelékhez:
  • 15 dkg szárított füge,
  • fél citrom leve,
  • 5 dkg erős mustár,
  • késhegynyi erős paprika

 

Fügével töltött csirkemellfilé sajtos paradicsommal tálalva

Fügével töltött csirkemellfilé sajtos paradicsommal tálalva

 

A fügét kis kockára vágjuk, összekeverjük a citromlével, a mustárral és az apróra vágott paprikával, majd a befűszerezett, felszúrt csirkemellekbe töltjük, fogvájóval a nyílást összetűzzük.

A csirkemellet csak sózzuk, hiszen a töltelék fogja a hús ízét meghatározni. Itt akár 2-3 napig is eltarthatjuk hűtőben.

A sárgarépát felkockázzuk, a póréhagymát félkarikára vágjuk, vajon megfuttatjuk, majd a csirkemellet ezen a zöldségágyon megsütjük.

A paradicsomok belsejét karalábévájóval eltávolítjuk, majd a kivájt paradicsomokba beletesszük a kockára vágott mozzarella sajtot, és a csirkemell mellett megsütjük.

Amikor az egész elkészült, vörösborral felöntjük. Ugye a szerecsendiót nem hagyták ki a fűszerek közül?

Itt találnak még egy csirkés receptet!

Jó étvágyat kívánunk

Cím
recipe image
Recept neve
Fügével töltött csirkemellfilé sajtos paradicsommal tálalva
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.