Fügével, vargányával készített borjúsült

A fügével, vargányával készített borjúsült recept hozzávalói

  • 1 kg borjú szűzpecsenye,
  • 1 evőkanál mazsola,
  • 1 dl fehérbor,
  • fél liter hús alaplé,
  • 50 dkg vargánya gomba,
  • 3 db körte,
  • 10 dkg szárított füge,
  • 5 dkg csipkebogyólekvár,
  • 2 evőkanál keményítő,
  • 4 dkg vaj,
  • 2 dkg cukor,
  • 20 dkg zellerszár,
  • 20 dkg hagyma,
  • 15 dkg sárgarépa,
  • 15 dkg paradicsom,
  • szegfűszeg,
  • fahéj
Fügével, vargányával készített borjúsült, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Fügével, vargányával készített borjúsült, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A fügével, vargányával készített borjúsült recept elkészítése

 

Ezúttal kész sült hússal dolgozunk, a lényeg most az csodás körítés, amit készítünk hozzá. Két összetevőt a címben is kiemeltünk, igazán pikáns lesz! Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el otthon Önök is így!

A zöldségeket tisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, a paradicsomot megszabadítjuk a magházától. A körtét felezzük, majd fehérborban puhára főzzük.

A kész borjúsültet kockára vágjuk, vajon megpirítjuk.

A borjúsült elkészítéséhez egy remek receptet itt találnak, készítsék el így!

A serpenyőben már benne van a hagyma, a karikára vágott sárgarépa, a zellerszár, a paradicsom. Ezután adjuk hozzá a vargányát, kevés cukorral megszórjuk, borjúalaplével felengedjük. A borjú szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.

A körtét csipkebogyólekvárral betöltjük, és hozzáadjuk a fehérborban párolt fügét. A füge párolásakor a fehérborba természetesen szegfűszeget és fahéjat is tettünk - pikáns lesz, érdekes, és persze finom. A fügéhez aktuális árat itt találnak, a csipkebogyólekvárhoz pedig itt.

 

További vargányás receptért kattintson ide - itt mártás alapanyaga lesz!

 

Ha körülnéznének még további, változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Fügével, vargányával készített borjúsült
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.