Füle-farka-orra paprikás

A füle-farka-orra paprikás hozzávalói

50 dkg sertésfül és orr,
30 dkg sertésfarok,
30 dkg sertésmáj,
10 dkg vöröshagyma,
1 db zöldpaprika,
5 dkg zsír,
2 dkg fűszerpaprika,
2 dkg fokhagyma,
kömény

A körethez:

25 dkg tarhonya,
15 dkg burgonya,
5 dkg vöröshagyma,
1 db zöldpaprika,
só,
fűszerpaprika,
olaj

 

Füle-farka-orra paprikás, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Füle-farka-orra paprikás, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A füle-farka-orra paprikás recept elkészítése

 

Először pörköltalapot készítünk. Hagymát, paprikát üvegesre pirítunk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, vízzel oldjuk a színét, kevés sót, fokhagymát teszünk bele.

Erre a pörköltalapra kerül rá a megtisztított fül, a feldarabolt farok, az orr, és a  „pofahús" (ahogy vidéken mondják). Kevés vízzel felöntjük, együtt pároljuk, főzzük. Amikor már majdnem jó, akkor májdarabokat teszünk még hozzá.

Közben elkészítjük a kemény tarhonyát. Szintén pörköltalapot készítünk, erre kockára vágott burgonyát teszünk. Külön serpenyőben megpirítjuk a tarhonyát. Amikor szép aranysárga a tarhonya, hozzátesszük a burgonyához. Savanyúsággal tálaljuk.

Itt pedig adunk egy nem kevésbé különleges karajreceptet!

Jó étvágyat kívánunk!
(20031127)

Cím
recipe image
Recept neve
Füle-farka-orra paprikás
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.