Füstölt tarja sütőtökkel

A füstölt tarja sütőtökkel recept hozzávalói

1 szál póréhagyma, 40 dkg füstölt tarja főzve, olívaolaj, 4 db paradicsom, oregánó, só, bors, 4 db színes paprika, 40 dkg sütőtök

Füstölt tarja sütőtökkel

Füstölt tarja sütőtökkel

 

A füstölt tarja sütőtökkel recept elkészítése

 

Ez a recept egy találós kérdéssel kezdődik: mit tehetünk, ha télről megmaradt a pincében még egy sütőtök? Ragut készítünk belőle. Akinek esetleg nincs pincéje, az is készítse el ezt a receptet így:). Sütőtököt itt találnak.

Serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a sütőtököt és a füstölt tarját. Ezután a póréhagyma majd a paprika, végül a paradicsom következik. Az oregánó az a fűszer, amely ezt az ételt különlegessé teszi. Először a zöldségek közül a sütőtököt tettük bele, mert a sütőtök a legkeményebb, épp ezért célszerű vékonyan szeletelni. Ha mindent így csináltak, ugye Önöknél is ilyen szép színes lett az étel?

És hogy minden teljes legyen, persze az egyszerű, de nagyszerű szófordulat jegyében, ahhoz már csak egy desszert hiányzik.

Zöldcitrom jégkrémből kelyhet készítettünk tejszínhabbal, piskótával, eperöntettel, és mi mással díszíthetnénk, mint, természetesen zöldcitrommal, azaz lime-mal.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Füstölt tarja sütőtökkel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.