Fűszeres bárányragu serpenyőben

A fűszeres bárányragu serpenyőben recept hozzávalói

  • 35 dkg báránycomb,
  • 30 dkg hagyma,
  • 20 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg póréhagyma,
  • 10 dkg zöld paprika,
  • 20 dkg gomba,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • rozmaring,
  • só,
  • bors,
  • majoranna,
  • 30 dkg tészta
Fűszeres bárányragu serpenyőben

Fűszeres bárányragu serpenyőben

 

A fűszeres bárányragu serpenyőben recept elkészítése

 

Egy igazi klasszikus serpenyős ragu, ezúttal báránnyal. Adunk egy gyors pác variációit is, a bárányhúsnak szüksége van rá. Ráadásul, mivel serpenyős, gyorsan elkészülő ételről van szó. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy a tésztát sós, forró vízben kifőzzük. Amíg a tészta elkészül, a báránycombot kb. 1 x 1 cm-es kockára vágjuk. Beletesszük egy tálba, sózzuk, durvára vágott borsot, rozmaringot szórunk rá, hozzátesszük a lapokra vágott fokhagymát. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és ebben a gyors pácban állni hagyjuk. A báránycombhoz aktuális árat itt találnak.

A serpenyőt felhevítjük, a karikára vágott póréhagymát és a vöröshagymát pirítjuk benne. Finomabb lesz az étel, ha többféle hagymát használunk együtt. A szárított fűszereket is érdemes lepirítani, a hagymával együtt, így tovább fokozzuk az ízeket. Hozzáadjuk a húst, és erősen pirítjuk benne. Amíg pirul, összevágjuk a zöldségeket.

Amikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott zöldségeket puhulási sorrendben. Először a sárgarépa, majd a paprika, végül a gombák kerülnek a serpenyőbe. Ha többféle gombát használunk, szintén figyelni kell a puhulási sorrendre, először a champignon gomba, majd a laskagomba következik.

Jól összeforgatjuk, a tészta vizével felöntjük, készre pároljuk. Tálalhatjuk serpenyőben is. A műsorban tányéron tálaltam, a tészta mellé tettem a ragut, és petrezselyemzölddel díszítettem.

 

Egy másik ragu receptért kattintson ide!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet, és tegyék el mondjuk holnapra!

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És, jöjjenek holnap is, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.