Fűszeres csirkenyárs

Hozzávalók, fűszeres csirkenyárs

  • 60 dkg csirkemell,
  • 15 dkg szalonna,
  • 2 fej lilahagyma,
  • 1 db piros kaliforniai paprika,
  • 2 fej jégsaláta,
  • 1 db kígyóuborka,
  • 4 db paradicsom,
  • 5 dl joghurt,
  • 15 dkg kéksajt,
  • só,
  • kakukkfű,
  • 1 evőkanál méz,
  • fehérbors

 

 

A fűszeres csirkenyárs elkészítése

 

A csirkét kockára vágjuk, csirkesóval és a sóval ízesítjük, majd félretesszük, hogy a só átjárja a húst. Közben a szalonnát felszeleteljük vékony lapokra, a lilahagymát pedig cikkekre. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Nyársra fűzzük őket, ilyen sorrendben: lilahagyma szalonna, csirke, majd így tovább, a lényeg, hogy mindig hagymával zárjunk. Kakukkfűvel meghintjük, és forró zsiradékon vagy nyílt lángon gyakran forgatva megsütjük őket.

Közben elkészítjük a salátát. A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a joghurtot, a mézet, a borsot. Ezzel az öntet kész is van. A jégsalátát letépkedjük, a zöldségeket metéltre vágjuk, a paradicsomot pedig cikkekre. Összekeverjük a zöldségeket, a tetejére teszünk az öntetből, a megsült nyársakkal együtt fogyasztjuk.

A teljes videóreceptet itt találják.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Fűszeres csirkenyárs

Fűszeres csirkenyárs

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Fűszeres csirkenyárs
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.