Gazdag marharostélyos

Hozzávalók, gazdag marharostélyos

1,4 kg hátszín
10 dkg zsír
10 dkg liszt
2 fej vöröshagyma
5 db tojás
4 db paprika
3 db paradicsom
2 kg burgonya
30 dkg zöldborsó

őrölt kömény
fűszerpaprika

 

Gazdag marharostélyos, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Gazdag marharostélyos, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A gazdag marharostélyos recept elkészítése

 

A tojásokat megfőzzük, lehűtjük, megtisztítjuk. A burgonyát megtisztítjuk és egyforma dominó alakúra, vágjuk. Külön megfőzzük a zöldborsót. A hátszínhez aktuális árat itt találnak.

A húst sózzuk, lisztezzük, kevés zsiradékon elősütjük. A húst kivesszük, és a zsiradékában üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát. A tűzhelyről levéve beletesszük a fűszerpaprikát, kevés vízzel felengedjük, és visszarakjuk a húst. Így pároljuk addig, amíg félpuha nem lesz.

Ekkor kivesszük a húst, belerakjuk a pörköltalapba a burgonyát, a cikkekre vágott paradicsomot és a paprikát. Összekeverjük, sózzuk, köményezzük, majd a tetejére rakjuk a húsokat, felöntjük annyi vízzel, hogy épphogy ellepje. Lefedve készre pároljuk.

Tálalásnál a húsra rakjuk a burgonyás lecsót, megszórjuk zöldborsóval, és rárakjuk a cikkekre vágott főtt tojást. Reméljük, megtetszett ez a recept, és el is készítik. Ha szeretnének hasonló remek receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!
(Marharostélyos lecsós dominó burgonyával, zöldborsóval és főtt tojással)

Cím
recipe image
Recept neve
Gazdag marharostélyos
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.