Gesztenyés jércemell

A gesztenyés jércemell hozzávalói

  • 2 db csontos csirkemell,
  • 10 dkg cukor nélküli gesztenye,
  • 1 db tejben áztatott zsemle,
  • 3 db tojás,
  • só,
  • őrölt bors,
  • gyömbér,
  • 10 dkg liszt,
  • 10 dkg zsemlemorzsa,
  • 5 dkg dió,
  • 25 dkg sütőtök,
  • 20 dkg őszibarack,
  • 15 dkg szemes gesztenye,
  • 10 dkg aszalt szilva,
  • narancs,
  • olaj,
  • vörösbor,
  • burgonya

 

Gesztenyés jércemell, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Gesztenyés jércemell, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A gesztenyés jércemell recept elkészítése

 

Szokás szerint adjuk az ártájékoztatót, ezúttal a gesztenyére, itt.

Az édesítés nélküli gesztenyemasszát jól összedolgozzuk a hússal, az áztatott zsemlével és a felsorolt fűszerekkel. A csirkemellet felszúrjuk, óvatosan megklopfoljuk, így nagyobb lesz a megtölthető üreg.

A tölteléket habzsákba töltjük, de kanállal is megtölthetjük a csirkemelleket. Hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük. Lisztbe, tojásba és diós zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban kisütjük. Az aszalt gyümölcsöket borban felfőzzük, majd a többi gyümölccsel együtt megpirítjuk.

Tálalásnál felszeleteljük a töltött csirkemellet, körte alakú burgonyakrokettet adunk hozzá, a gyümölcsraguk mellétesszük.

Egy másik, gesztenyés receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!
(20031015)

Cím
recipe image
Recept neve
Gesztenyés jércemell
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.