Gesztenyés kakaspörkölt

Hozzávalók, gesztenyés kakaspörkölt

1 db kakas,
0,5 dl olaj,
5 dkg vöröshagyma,
10 dkg zöld paprika,
2 dkg fokhagyma,
2 dkg Piros Arany,
pörköltalap,
só,
fűszerpaprika,
20 dkg gesztenye,
15 dkg csiperke gomba,
5 dkg vargányagomba,
30 dkg kakastaréj tészta,
5 dkg krémsajt

 

Gesztenyés kakaspörkölt, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Gesztenyés kakaspörkölt, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A gesztenyés kakaspörkölt elkészítése

 

Először a szokásos módon pörköltalapot készítünk, azaz olajat hevítünk, hagymát pirítunk zöldpaprikával, paradicsomot teszünk hozzá.

Amikor a paprika üveges, beletesszük a pirospaprikát, víz hozzáöntésével oldjuk rubin színét. A feldarabolt kakast belerakjuk, kb. 2-3 órát, kevés vízzel  pöszörögve főzzük. A kakashoz aktuális árat itt találnak.

Külön serpenyőben olajat hevítünk, apróra vágott hagymát pirítunk, beletesszük a felszeletelt paprikát, paradicsomot, később pedig a csiperkegombát, vargányát és a szemes gesztenyét.

Köretnek tarajos tésztát adunk, melyet még melegen vajon átforgattunk.

Egy másik pörköltreceptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!
(20031028)

Cím
recipe image
Recept neve
Gesztenyés kakaspörkölt
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.