Gödöllői csirke sajttal töltve

 

Hozzávalók

2 csirke (700 g), só, bors, 1 ½ száraz zsemle, 3 dkg vaj, 1 kockára vágott hagyma, 1 szétnyomott fokhagymagerezd, 4 dkg húsos füstölt szalonna, 5 dkg csirkemáj, 1/8 l tej, 1 tojás, 3 evőkanál zöldfűszer (petrezselyemzöld, bazsalikom és majoranna), só és bors, 10 dkg gruyere vagy könnyen olvadó sajt, olvasztott vaj a sütéshez

 

Gödöllői csirke sajttal töltve

Gödöllői csirke sajttal töltve

 

A gödöllői csirke sajttal töltve recept elkészítése

 

A csirkéket kívül-belül enyhén megsózzuk és megborsozzuk. A töltelékhez szalonnát pirítunk lila hagymával, majorannával, petrezselyemzölddel, bazsalikommal.

Fontos, hogy a fűszereket lepirítsuk. A kis darabokra vágott csirkemájat 1 percig sütjük a zsiradékban. Elkészítjük a tölteléket. Egy tálba szárított zsemlekockát teszünk, hozzáadjuk a sajtot, a pirított hagymát, csirkemájat és a három darab tojást.

Összekeverjük, megtöltjük a csirkét. A sütőt 200 C-ra előmelegítjük. A csirkéket megkenjük olvasztott vajjal, és rácsra téve 40-45 percig sütjük. 30 perc elteltével megszórjuk a zöldfűszerekkel, és még egyszer megkenjük vajjal.

Jó étvágyat kívánunk!

Kattintson ide egy másik csirkéből készült receptért!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Gödöllői csirke sajttal töltve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.