Gombafejek hússal, kecskesajttal töltve

A gombafejek hússal, kecskesajttal töltve recept hozzávalói

  • 8 db nagyobb, kb. 60 dkg champignon gomba,
  • 4 dkg újhagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 csomag snidling,
  • 0,5 csomag petrezselyem,
  • 8 dkg kecskesajt,
  • 25 dkg darált sertéshús,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 8 teáskanál zsemlemorzsa,
  • 2 dkg vaj,
  • 20 dkg paradicsom,
  • só,
  • fehérbors
Gombafejek hússal, kecskesajttal töltve

Gombafejek hússal, kecskesajttal töltve

A gombafejek hússal, kecskesajttal töltve recept elkészítése

 

A mai töltés egyszerű trükkje az lesz, ami bizony a címben is szerepel, nem csak húsból készítjük a tölteléket, hanem megbolondítjuk egy kis sajttal, nem is akármilyennel. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

A gombákat hideg vízben megmossuk, megpucoljuk, szárukat kitörjük. Az újhagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, üvegesre pároljuk. A petrezselyemzöldet és a metélőhagymát finomra vágjuk, 2 dkg vajon megfuttatjuk. A gombához aktuális árat itt találnak.

A kecskesajtot kérgétől megszabadítjuk, és apró kockára vágjuk. A darált húshoz adjuk a sajtkockákat, a petrezselyemzöldet és a metélőhagymát, a fokhagymát és az újhagymát. Összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. 8 golyót formázunk belőle és betöltjük a gombafejekbe.

Sütőlemezre tesszük, kevés húsalaplét összekeverünk 4 evőkanál olajjal, a gombafejek alá öntjük, és a sütőben kipároljuk. Amíg párolódik, a paradicsomokat leforrázzuk, meghámozzuk, magházától megszabadítjuk, húsát kockára vágjuk.

A töltött gombafejeket kivesszük a sütőlemezről, visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a paradicsom concassé-t, metélőhagymával összepörgetjük, és tálaláskor a gombafejek mellé helyezzük.

 

Kattintson ide egy másik, gombával készült recepthez!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Gombafejek hússal és kecskesajttal töltve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.