Gombás, kelbimbós tokány

A gombás, kelbimbós tokány recept hozzávalói

0,5 dl olaj, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 közepes fej lilahagyma, 70 dkg sertéscomb, só, frissen őrölt bors, 10 dkg csiperke, 15 dkg kelbimbó, 1 kiskanál keményítő

A körethez:

4 evőkanál olaj, 25 dkg hosszúszemű rizs, forró víz, só, frissen őrölt bors, 1 csokor petrezselyem

Gombás, kelbimbós tokány, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Gombás, kelbimbós tokány, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A gombás-kelbimbós tokány recept elkészítése

 

Sertéstokány rizzsel - megszokott ízek, minden családban meglévő, kétségkívül remek receptekkel. De miért ne kísérleteznénk, próbálnánk ki másfajta elkészítési módokat? Ez itt a Mit főzzünk ma? (egyik, itt egy másik, természetesen részletes videós) tokány verziója, nézzék meg. Ha megtetszett (és reméljük, így lesz), készítsék el a mi gombás-kelbimbós tokány verziónkat!

A forró olajon megpirítjuk a szeletelt vöröshagymát, lilahagymát, majd hozzáadjuk az ujjnyi vastag csíkokra darabolt sertéscombot. Tovább pirítjuk és sóval, borssal, fűszerezzük. A sertéscombhoz aktuális árat itt találnak.

Annyi vizet öntünk alá, hogy éppen ellepje, majd fedővel letakarva közepes tűzön félpuhára pároljuk.

Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, a hosszában félbevágott kelbimbót, és ha elfőtte a levét, akkor 2 dl vízzel pótoljuk. Fedővel újból letakarjuk, készre pároljuk, majd a kevés hideg vízzel simára kevert keményítővel besűrítjük. Ha felforrt, lehúzzuk a tűzről.

A körethez a forró olajon fehéredésig sütjük a rizst, majd a rizshez képest dupla mennyiségű forró vízzel felöntjük. Sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel fűszerezzük és  megkeverjük.

Amikor felforr, fedővel letakarjuk, és takaréklángon kb: 20 percet pároljuk. Ha elkészült húsvillával fellazítjuk, hogy ne tapadjanak össze a rizsszemek.

Tálaláskor a petrezselymes párolt rizst tányérra formázzuk, majd mellékanalazzuk a zöldséges sertéstokányt, és friss petrezselyemmel díszítjük. Reméljük elkészítik, és ízleni fog. Ha igen, kérjük ajánlják másoknak is, hogy mindenki jól járjon:).

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Gombás, kelbimbós tokány
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.