Gombás-kelbimbós tokány

A gombás-kelbimbós tokány recept hozzávalói

0,5 dl olaj, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 közepes fej lilahagyma, 70 dkg sertéscomb, só, frissen őrölt bors, 10 dkg csiperke, 15 dkg kelbimbó, 1 kiskanál keményítő

A körethez:

4 evőkanál olaj, 25 dkg hosszúszemű rizs, forró víz, só, frissen őrölt bors, 1 csokor petrezselyem

Gombás-kelbimbós tokány, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Gombás-kelbimbós tokány, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

A gombás-kelbimbós tokány recept elkészítése

Sertéstokány rizzsel - megszokott ízek, minden családban meglévő, kétségkívül remek receptekkel. De miért ne kísérleteznénk, próbálnánk ki másfajta elkészítési módokat? Ez itt a Mit főzzünk ma? (egyik, itt egy másik, természetesen részletes videós) tokány verziója, nézzék meg. Ha megtetszett (és reméljük, így lesz), készítsék el a mi gombás-kelbimbós tokány verziónkat!

A forró olajon megpirítjuk a szeletelt vöröshagymát, lilahagymát, majd hozzáadjuk az ujjnyi vastag csíkokra darabolt sertéscombot. Tovább pirítjuk és sóval, borssal, fűszerezzük. A sertéscombhoz aktuális árat itt találnak.

Annyi vizet öntünk alá, hogy éppen ellepje, majd fedővel letakarva közepes tűzön félpuhára pároljuk.

Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, a hosszában félbevágott kelbimbót, és ha elfőtte a levét, akkor 2 dl vízzel pótoljuk. Fedővel újból letakarjuk, készre pároljuk, majd a kevés hideg vízzel simára kevert keményítővel besűrítjük. Ha felforrt, lehúzzuk a tűzről.

A körethez a forró olajon fehéredésig sütjük a rizst, majd a rizshez képest dupla mennyiségű forró vízzel felöntjük. Sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel fűszerezzük és  megkeverjük.

Amikor felforr, fedővel letakarjuk, és takaréklángon kb: 20 percet pároljuk. Ha elkészült húsvillával fellazítjuk, hogy ne tapadjanak össze a rizsszemek.

Tálaláskor a petrezselymes párolt rizst tányérra formázzuk, majd mellékanalazzuk a zöldséges sertéstokányt, és friss petrezselyemmel díszítjük. Reméljük elkészítik, és ízleni fog. Ha igen, kérjük ajánlják másoknak is, hogy mindenki jól járjon:).

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Gombás-kelbimbós tokány
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.