Gombás, sonkás mangalicakaraj

A gombás, sonkás mangalicakaraj hozzávalói

70 dkg mangalicakaraj, 10 dkg zsír, 5 dkg szalonna, 10 dkg vöröshagyma, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg gomba, 10 dkg sonka, 25 dkg sült burgonya, só, őrölt bors, petrezselyemzöld, hagymacsíra

Gombás, sonkás mangalicakaraj

Gombás, sonkás mangalicakaraj

A gombás-sonkás mangalicakaraj elkészítése

 

Természetesen nem csak megsütjük a kiváló minőségű húst, hanem készítünk hozzá egy nem kevésbé remek ragut is. Alapvetően hagyományos receptről, elkészítési módról van szó, ahogyan az a magyar konyhában dukál. Reméljük, tetszeni fog! Rajta voltunk. Nézzék meg, és természetesen készítsék is el így!

Először is elkészítjük a ragut. A füstölt szalonnát bevágjuk a bőréig, de nem vágjuk le róla, mert majd így könnyebb felkockázni. Fel is kockázzuk, és feltesszük pirulni.

Az üveges pirított szalonnára rátesszük a nagyobb kockákra  vágott hagymát, majd tovább pirítjuk. Összekockázzuk a gombát és a sonkát is, majd előkészítjük a konzerv zöldborsót.

A gombát a hagymás szalonnára tesszük, kevés fokhagymát adunk hozzá. Tényleg keveset, nem kell sok hozzá. A fokhagymásoknak is így ajánljuk. Ha a gomba megpirult, rákerül a sonka, majd a zöldborsó, végül készre pároljuk.

A mangalicabordát sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, majd forró zsiradékban szép pirosra sütjük. A mangalicakarajhoz aktuális árat itt találnak.

Sült burgonyával tálaljuk, erre helyezzük a malacbordákat, valamint a tartalmas ragut. Megszórjuk friss petrezselyemzölddel, díszítjük hagymacsírával.

 

És ha már szóba került a mangalica, természetesen itt külön is ajánlunk egy másik receptet is. Nézzék meg!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Gombás, sonkás mangalicakaraj
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.