Grillcsirke recept Limarától

Hozzávalók, grillcsirke recept Limarától

  • egy egész csirke,
  • só,
  • bors,
  • 8-10 dkg vaj,
  • 1-2 ág kakukkfű,
  • fokhagyma,
  • 1 db citrom,
  • édeskömény,
  • olívaolaj,
  • 1 dl fehérbor

 

Grillcsirke recept Limarától

Grillcsirke recept Limarától

 

A grillcsirke recept Limarától készítése

 

A csirkét alaposan megmostam, majd papírtörlővel szárazra töröltem. Kívül, belül megszórtam sóval és borssal. A combok és a mellek fölött fellazítottam a bőrt. Egy kb. fél csomag puha vajat (8- 10 dkg) elkevertem néhány ág friss kakukkfűvel (a levélkéket lehúztam az ágról) és a vaj nagy részét a fellazított bőr alá tuszkoltam. A maradékot a bőrére kentem.

Félbevágtam egy egész fej fokhagymát és egy citromot. A csirke hasába gyömöszöltem. Egy édesköményt megtisztítottam és négy darabba vágtam, egy-egy negyed ment a citrom és a fokhagyma mellé. Egy tepsi aljába tettem egy rácsot. Ráfektettem a csirkéket. A mellüket meglocsoltam kevés olívaolajjal. Öntöttem a tepsibe egy fél pohárka fehérbort.

180 fokra előmelegített sütőbe toltam, légkeveréssel. 15 percig sütöttem ezen a hőfokon, majd 160 fokra (légkeverés) mérsékeltem a hőt. Újabb 20 perc után megfordítottam őket, most a hátukkal felfelé sültek 20 percig.

Ha kíváncsiak a grillcsirke további sütési menetére, akkor látogassanak el a Limara péksége oldalra! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Grillcsirke recept Limarától
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.