Hozzávalók, grillcsirke recept Limarától
- egy egész csirke,
- só,
- bors,
- 8-10 dkg vaj,
- 1-2 ág kakukkfű,
- fokhagyma,
- 1 db citrom,
- édeskömény,
- olívaolaj,
- 1 dl fehérbor
Grillcsirke recept Limarától
A grillcsirke recept Limarától készítése
A csirkét alaposan megmostam, majd papírtörlővel szárazra töröltem. Kívül, belül megszórtam sóval és borssal. A combok és a mellek fölött fellazítottam a bőrt. Egy kb. fél csomag puha vajat (8- 10 dkg) elkevertem néhány ág friss kakukkfűvel (a levélkéket lehúztam az ágról) és a vaj nagy részét a fellazított bőr alá tuszkoltam. A maradékot a bőrére kentem.
Félbevágtam egy egész fej fokhagymát és egy citromot. A csirke hasába gyömöszöltem. Egy édesköményt megtisztítottam és négy darabba vágtam, egy-egy negyed ment a citrom és a fokhagyma mellé. Egy tepsi aljába tettem egy rácsot. Ráfektettem a csirkéket. A mellüket meglocsoltam kevés olívaolajjal. Öntöttem a tepsibe egy fél pohárka fehérbort.
180 fokra előmelegített sütőbe toltam, légkeveréssel. 15 percig sütöttem ezen a hőfokon, majd 160 fokra (légkeverés) mérsékeltem a hőt. Újabb 20 perc után megfordítottam őket, most a hátukkal felfelé sültek 20 percig.
Ha kíváncsiak a grillcsirke további sütési menetére, akkor látogassanak el a Limara péksége oldalra! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!
Jó étvágyat kívánunk!