Grillcsirke recept Limarától

Hozzávalók, grillcsirke recept Limarától

  • egy egész csirke,
  • só,
  • bors,
  • 8-10 dkg vaj,
  • 1-2 ág kakukkfű,
  • fokhagyma,
  • 1 db citrom,
  • édeskömény,
  • olívaolaj,
  • 1 dl fehérbor

 

Grillcsirke recept Limarától

Grillcsirke recept Limarától

 

A grillcsirke recept Limarától készítése

 

A csirkét alaposan megmostam, majd papírtörlővel szárazra töröltem. Kívül, belül megszórtam sóval és borssal. A combok és a mellek fölött fellazítottam a bőrt. Egy kb. fél csomag puha vajat (8- 10 dkg) elkevertem néhány ág friss kakukkfűvel (a levélkéket lehúztam az ágról) és a vaj nagy részét a fellazított bőr alá tuszkoltam. A maradékot a bőrére kentem.

Félbevágtam egy egész fej fokhagymát és egy citromot. A csirke hasába gyömöszöltem. Egy édesköményt megtisztítottam és négy darabba vágtam, egy-egy negyed ment a citrom és a fokhagyma mellé. Egy tepsi aljába tettem egy rácsot. Ráfektettem a csirkéket. A mellüket meglocsoltam kevés olívaolajjal. Öntöttem a tepsibe egy fél pohárka fehérbort.

180 fokra előmelegített sütőbe toltam, légkeveréssel. 15 percig sütöttem ezen a hőfokon, majd 160 fokra (légkeverés) mérsékeltem a hőt. Újabb 20 perc után megfordítottam őket, most a hátukkal felfelé sültek 20 percig.

Ha kíváncsiak a grillcsirke további sütési menetére, akkor látogassanak el a Limara péksége oldalra! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.