Grillezett csirkemell sörös-mézes pácban

Hozzávalók, grillezett csirkemell sörös-mézes pácban

  • 4 db csirkemell,
  • 2 evőkanál méz,
  • 2 dl sör (világos),
  • 1 dl olaj,
  • só,
  • bors

 

Grillezett csirkemell sörös-mézes pácban

Grillezett csirkemell sörös-mézes pácban

 

Receptajánlatunk egy nagyon finom, grillezett csirkemell sörös-mézes pácban. Természetesen némi ügyességgel a konyhában is lehet grillezni, tehát nem csak nyáron vehetik elő ezt a receptet:).

 

A grillezett csirkemell sörös-mézes pácban recept elkészítése

 

Először elkészítjük a sörös-mézes pácot: A mézet kanalazzuk keverőedénybe, kevergetve öntsük hozzá a sört, az olajat, majd sózzuk, borsozzuk meg. Az így elkészített pácba máris beletehetjük a csirkemellfiléket. A csirkemellfiléhez aktuális árat itt találnak.

Fedjük le fóliával, és egy éjszakára tegyük a hűtőbe pácolódni. Fontos hogy egy éjszakát pácolódjon, mert vastag a csirkemell, és akkor finom, ha a belsejét is átjárják az ízek. Nem árt, ha közben megforgatjuk a páclében a húsdarabokat.

Másnap vegyük ki a pácléből a húst, és a forró grillen, lassan süssük készre. Grillezett zöldségekkel tálaljuk.

Ha szívesen megnézne még néhány csirkés receptet, akkor kattintson ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Kőrösi-Fehér Anett



Comments are closed.