Grillezett csirkemell

Hozzávalók, grillezett csirkemell

4 db nagyobb csirkemell filé

frissen őrölt bors
4 kiskanál méz
5 dl világos sör
1 dl olívaolaj

A körethez:

4 adag grillen sült csemegekukorica

 

Grillezett csirkemell

Grillezett csirkemell

 

A grillezett csirkemell elkészítése

 

A csirkemell filéket sóval, borssal megszórjuk, majd bekenjük a mézzel, mélyfalú tálba tesszük. Meglocsoljuk a világos sörrel, az olívaolajjal, és megforgatjuk benne a húsdarabokat. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Ezután fóliával lefedjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni. Fontos, hogy egy éjszakát pácolódjon, mert vastag a csirkemell, és akkor finom, ha a belsejét is átjárják az ízek. Néha nem árt, ha időközben megforgatjuk a páclében a húsdarabokat.

Másnap a pácléből kivesszük a csirkemelleket, kicsit lecsepegtetjük, és a forró grillen minden oldalukat lassan pirosra sütjük. Ha elkészültek, forrón, a grillezett csemegekukoricával tálaljuk.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Grillezett csirkemell
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.