Gyümölcsös pulyka törtburgonyával

Hozzávalók

  • 60 dkg pulykamell,
  • 50 dkg burgonya,
  • 15 dkg vaj,
  • 2 db szilva,
  • 2 db narancs,
  • fél fürt szőlő,
  • 2 evőkanál cukor,
  • 2 dl bor,
  • 2 db alma,
  • 2 db alma (zöld)

 

Gyümölcsös pulyka tört burgonyával

Gyümölcsös pulyka tört burgonyával

Itt és most teljesen igaz, hogy több ideig tart előkészülni a gyümölcsös pulykához, mint elkészíteni magát az ételt.

A pulykamellet szeletelem, kiklopfolom sózom megsütöm. A száraz pulykamellhez pedig jól jönnek majd a gyümölcsök!

Egy serpenyőben cukrot karamellizálok, beleteszem a gyümölcsöket. Felöntöm a borral, párolom, majd vajjal sűrítem.

Köretnek vajas törtburgonyát adok hozzá. Vajat főtt burgonyával összetörök, összekeverem. A vaj azért jó itt, mert lágyabbá, könnyebbé teszi a krumplit. Valamint: így lesz lágy, egyszerű, könnyed az egész étel.

A törtburgonyából talapzatot készítek, ráhelyezem a húst, a gyümölcsöket ízlésesen köré- és ráteszem, a levével kicsit meglocsolom.

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.