Hagymás rostélyos szalvétagombóccal

Hozzávalók

  • 80 dkg hátszín,
  • só,
  • bors,
  • 30 dkg hagyma,
  • 0,5 dkg paradicsompüré,
  • 20 dkg liszt,
  • 0,5 dl olaj,
  • 4 db zsemle,
  • 3 db tojás,
  • 0,5 dl tej,
  • 1 csomag petrezselyem

A húst sózzuk, borsozzuk. Fontos, hogy ne süssük sokáig, mert akkor cipőtalp lesz belõle. Szóval, forró olajba tesszük a beízesített húst, mellé kerül a karikára vágott hagyma.

A szalvétagombócot előre elkészítettük, a következő módon: a szárított kenyérkockákhoz tojást, petrezselyemzöldet, tejet, finomra vágott hagymát teszünk, összekeverjük, s konyharuhába tesszük, s bő, forró vízben megfőzzük. (kb. 35-40 percig kell főzni).

Meg kell várni, hogy kihűljön.

Amikor hagymás rostélyost készítek, én szeretem a szalvétagombócból vágott szeleteket megpirítva köretnek adni.

Jó étvágyat kívánunk!
Borajánlat: Villányi Cuvée



Comments are closed.