Hagymás rostélyos szalvétagombóccal

A hagymás rostélyos szalvétagombóccal recept hozzávalói

80 dkg hátszín, só, bors, 30 dkg hagyma, 0,5 dkg paradicsompüré, 20 dkg liszt, 0,5 dl olaj, 4 db zsemle, 3 db tojás, 0,5 dl tej, 1 csomag petrezselyem

Hagymás rostélyos szalvétagombóccal

Hagymás rostélyos szalvétagombóccal

 

 

A hagymás rostélyos szalvétagombóccal recept elkészítése

 

A hagymás rostélyos régi bevett étel hazánkban, pedig nem igazán eredeti magyar étel, ettől függetlenül persze nagyon finom. Ma a hagymás rostélyos osztrákos, németes verzióját fogjuk elkészíteni.

A húst sózzuk, borsozzuk. Fontos, hogy ne süssük sokáig, mert akkor cipőtalp lesz belőle. Szóval, forró olajba tesszük a beízesített húst, mellé kerül a karikára vágott hagyma. Csont nélküli rostélyoshoz aktuális árakat itt találnak!

A szalvétagombócot előre elkészítettük, a következő módon: a szárított kenyérkockákhoz tojást, petrezselyemzöldet, tejet, finomra vágott hagymát teszünk, összekeverjük,  konyharuhába tesszük, majd bő, forró vízben megfőzzük. Kb. 35-40 percig kell főzni.

Meg kell várni, hogy kihűljön. Amikor hagymás rostélyost készítek, én szeretem a szalvétagombócból vágott szeleteket megpirítva köretnek adni. Kiválóan passzol hozzá egy cuvée, Villány környékéről származót javaslunk.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

 

És: itt szeretnénk ajánlani egy csuda halreceptet. Mi mást?

 

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Hagymás rostélyos szalvétagombóccal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.