Hagymás rostélyos szalvétagombóccal

A hagymás rostélyos szalvétagombóccal recept hozzávalói

80 dkg hátszín, só, bors, 30 dkg hagyma, 0,5 dkg paradicsompüré, 20 dkg liszt, 0,5 dl olaj, 4 db zsemle, 3 db tojás, 0,5 dl tej, 1 csomag petrezselyem

Hagymás rostélyos szalvétagombóccal

Hagymás rostélyos szalvétagombóccal

 

 

A hagymás rostélyos szalvétagombóccal recept elkészítése

 

A hagymás rostélyos régi bevett étel hazánkban, pedig nem igazán eredeti magyar étel, ettől függetlenül persze nagyon finom. Ma a hagymás rostélyos osztrákos, németes verzióját fogjuk elkészíteni. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Azzal kezdünk, hogy a húst sózzuk, borsozzuk. Fontos, hogy ne süssük sokáig, mert akkor cipőtalp lesz belőle. Szóval, forró olajba tesszük a beízesített húst, mellé kerül a karikára vágott hagyma. Csont nélküli rostélyoshoz aktuális árakat itt találnak!

A szalvétagombócot előre elkészítettük, a következő módon: a szárított kenyérkockákhoz tojást, petrezselyemzöldet, tejet, finomra vágott hagymát teszünk, összekeverjük,  konyharuhába tesszük, majd bő, forró vízben megfőzzük. Kb. 35-40 percig kell főzni.

Meg kell várni, hogy kihűljön. Amikor hagymás rostélyost készítek, én szeretem a szalvétagombócból vágott szeleteket megpirítva köretnek adni. Kiválóan passzol hozzá egy cuvée, Villány környékéről származót javaslunk.

 

És: itt szeretnénk ajánlani egy csuda halreceptet. Mi mást?

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.