Hátszín ánizsos, gyöngyhagymás meggyel

A hátszín ánizsos, gyöngyhagymás meggyel recept hozzávalói

60 dkg hátszín, 2 evőkanál mustár, bors, só, őrölt ánizs, 30 dkg meggy, 15 dkg gyöngyhagyma, 4 evőkanál méz, 4 dl vörösbor, burgonyafánk, 2 evőkanál keményítő, olaj

Hátszín ánizsos, gyöngyhagymás meggyel

Hátszín ánizsos, gyöngyhagymás meggyel

Egy hátszín nyilván egy ünnepnaphoz: évfordulóhoz, születésnaphoz kapcsolódhat, hiszen nem olcsó alapanyag. De néha drágább alapanyagból is készíthetünk ételt - ehhez nyújt segítséget a recept.

A hátszínhez aktuális árat itt találnak, higgyék el, tényleg megér egy próbát. Mert a próbát sok-sok sütés fogja követni!

 

 

A hátszín ánizsos, gyöngyhagymás meggyel recept elkészítése

 

A hússal egy kicsit előre dolgoztam, ugyanis az az igazi, ha a hús 1-2 napig áll a hűtőben. Az íze is jobb lesz és a rostok is felpuhulnak. A hátszínt sózom, borsozom, mustárral bekenem, betekerem zsírpapírba, és berakom a hűtőbe. Olajban is lehet pácolni, de akkor arra figyeljenek, hogy a mustáros húst az olaj ellepje.

Mézet karamellizálok, a mézkaramellbe beleteszem a gyöngyhagymát és a meggyet. Ha százalékban akarjuk megadni, akkor 70 százaléka meggy, 30 pedig gyöngyhagyma. Felöntöm borral, beleteszem az ánizst, keményítővel sűrítem.

A hátszínt sütés előtt kicsit klopfolom, majd megsütöm. Én azt javaslom, hogy mindenki a saját ízlésének megfelelően süsse meg a hátszínt, én médiumra szeretem.

Köretnek burgonyafánkot készítek. Én előre elkészítettem a tésztát. Már többször készítettem a Mit főzzünk ma? adásában burgonyafánkot, de emlékeztetőnek gyorsan leírom ide a receptjét. Liszt, élesztő, tojás, burgonya, kevés víz, olaj. Egy kiló liszthez negyven deka burgonyát teszek. Forró olajban kisütöm. Egy szelet húshoz egy nagyobb fánkot készítek, így sokkal jobban fog kinézni.

A közepesre sütött hátszínt tálalom a burgonyafánkkal. A mártást a fánkra teszem, petrezselyemzölddel díszítem.

Hátszín ánizsos, gyöngyhagymás meggyel

Hátszín ánizsos, gyöngyhagymás meggyel

A teljes videóreceptet itt találják!

Szeretnének még egy hátszínreceptet? Itt találnak egyet!

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Hátszín ánizsos, gyöngyhagymás meggyel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.