Hátszín, most zöldborsópürével

Hozzávalók

60 dkg hátszín,  2 evőkanál mustár,  bors,  só,  50 dkg zöldborsó,  40 dkg burgonya,  olaj

Ismét egy olyan alapanyag kerül terítékre, ami nem nevezhető mindennapinak, olcsónak. De, nem is mindennapi ételnek szánjuk, hanem olyannak, ami például egy vendégség alkalmából kerülhet elő. Szokás szerint adjuk az előzetest, hogy mivel kell kalkulálni, itt, illetve egy rövid leírást arról, hogy a marha mely részéről van szó.

És akkor jöhet az előzetes:

 

 

Első hangzásra drága ételnek tűnik, és tény, hogy a hátszín nem a legolcsóbb húsfajta.
Bőven kárpótol persze, a zöldborsópürével pedig kap egy kicsi (vagy nem is kicsi) pikantériát.

 

Hátszín, most zöldborsópürével

Hátszín, most zöldborsópürével

Amint megvették a hátszínt, pácolják be. Én is bepácoltam előre, mustárba, ahogy eddig is tettem. Ahogy érik a hús, sokkal jobb lesz az íze.

Pácolás után felszeletelem, kiklopfolom. Vigyázzanak, mert a hátszínt nehezebb klopfolni, mint más húst. Sózom, borsozom, serpenyőben megsütöm.

A zöldborsópüré nem egy ördöngös dolog, egyszerű, gyors, praktikus. A zöldborsót megfőzöm egy szem burgonyával együtt, sózom, majd turmixolom. Készen is van.

Főtt, sült burgonyát adok hozzá köretnek. A burgonyát sós vízben megfőzöm, felkarikázom, és serpenyőben megsütöm.

Tálalásnál a burgonyakarikákra helyezem a húst, mellé a zöldborsópürét. Rozmaringgal díszítem.

A teljes videóreceptet itt találják!

Itt pedig adunk egy javaslatot a zöldborsó eltevéséhez, ha jut rá idejük!

Itt pedig egy más típusú receptet a zöldborsóhoz, itt pedig egy másik húsreceptet, egyszerűbb hússal, de nem kevésbé finomat!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Hátszín, most zöldborsópürével
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.