Hátszín, most zöldborsópürével

A hátszín, most zöldborsópürével recept hozzávalói

60 dkg hátszín,  2 evőkanál mustár,  bors,  só,  50 dkg zöldborsó,  40 dkg burgonya,  olaj

Ismét egy olyan alapanyag kerül terítékre, ami nem nevezhető mindennapinak, olcsónak. Persze mindig minden változik, talán visszajutunk oda, ahol régesrég tartottunk, vagyis a marhahús nem számít luxusnak. Talán. De, addig is, nem is mindennapi ételnek szánjuk, hanem olyannak, ami például egy vendégség alkalmából kerülhet elő. Szokás szerint adjuk az előzetest, hogy mivel kell kalkulálni, itt, illetve egy rövid leírást arról, hogy a marha mely részéről van szó.

És akkor jöhet az előzetes:

 

[brid video="253770" player="11524" title="Mit fzznk ma Htszn most zldborsprvel elzetes"]

 

Első hangzásra drága ételnek tűnik, és tény, hogy a hátszín nem a legolcsóbb húsfajta.
Bőven kárpótol persze, a zöldborsópürével pedig kap egy kicsi (vagy nem is kicsi) pikantériát.

 

A hátszín, most zöldborsópürével recept elkészítése

 

Amint megvették a hátszínt, pácolják be. Én is bepácoltam előre, mustárba, ahogy eddig is tettem. Ahogy érik a hús, sokkal jobb lesz az íze.

Pácolás után felszeletelem, kiklopfolom. Vigyázzanak, mert a hátszínt nehezebb klopfolni, mint más húst. Sózom, borsozom, serpenyőben megsütöm.

A zöldborsópüré nem egy ördöngös dolog, egyszerű, gyors, praktikus. A zöldborsót megfőzöm egy szem burgonyával együtt, sózom, majd turmixolom. Készen is van.

Hátszín, most zöldborsópürével

Hátszín, most zöldborsópürével

Főtt, sült burgonyát adok hozzá köretnek. A burgonyát sós vízben megfőzöm, felkarikázom, és serpenyőben megsütöm.

Tálalásnál a burgonyakarikákra helyezem a húst, mellé a zöldborsópürét. Rozmaringgal díszítem.

 

A teljes videóreceptet itt találják!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

 

Itt pedig adunk egy javaslatot a zöldborsó eltevéséhez, ha jut rá idejük!

 

Itt pedig egy más típusú receptet a zöldborsóhoz, itt pedig egy másik húsreceptet, egyszerűbb hússal, de nem kevésbé finomat!

 

Jó étvágyat kívánok!Comments are closed.