Hátszín roston, sonkás, tejfölös gombaraguval

Hozzávalók, hátszín roston, sonkás, tejfölös gombaraguval

1,2 kg hátszín
1 szál póréhagyma
20 dkg gomba
15 dkg füstölt sajt
20 dkg sonka
5 dl tejföl
2 dl tejszín
2 evőkanál mustár
1 dl olívaolaj

bors
1 l olaj a páchoz
kevés sherry

 

Hátszín roston, sonkás, tejfölös gombaraguval

Hátszín roston, sonkás, tejfölös gombaraguval

 

A hátszín roston, sonkás, tejfölös gombaraguval recept elkészítése

 

A legalább 3-4 napig, sherryben pácolt hátszínt leszeleteljük vékony lapokra, enyhén megklopfoljuk, borsozzuk és belerakjuk az olajba. A bepácolt húst egy forró serpenyőben megsütjük, majd kiszedjük a serpenyőből. A póréhagymát apróra vágjuk, és forró olajon megfuttatjuk. A hátszínhez aktuális árat itt találnak.

Rádobjuk a cikkekre vágott gombát és a vékony csíkokra vágott sonkát. Ha a gombának elfőtt a leve, rátesszük a mustárt, a tejfölt és a tejszínt. Felforraljuk, megsózzuk, borsozzuk, a végén belekeverjük a reszelt sajtot, ha kell, utóízesítjük.

Visszatesszük a húst, de csak addig, hogy felmelegedjen, forralni nem szabad tovább. Főtt-sült burgonyával vagy párolt rizzsel ajánlom.

További receptek között itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában böngészhet, nézzen körül nálunk! És jöjjön vissza holnap is!

Itt pedig egy videós hátszínrecept található!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Hátszín roston, sonkás, tejfölös gombaraguval
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.