Hátszín sonkás, tejfölös gombaraguval

A hátszín sonkás, tejfölös gombaraguval recept hozzávalói

1,2 kg hátszín, 1 szál póréhagyma, 20 dkg gomba, 15 dkg füstölt sajt, 20 dkg sonka, 5 dl tejföl, 2 dl tejszín, 2 evőkanál mustár, 1 dl olívaolaj, só, bors, 1 l olaj a páchoz, kevés sherry

Hátszín sonkás, tejfölös gombaraguval

Hátszín sonkás, tejfölös gombaraguval

 

A hátszín sonkás, tejfölös gombaraguval recept elkészítése

 

A jól előkészített, és jól elkészített hátszínnél kevés jobb dolog akad, talán mondjuk az, mégis, ha készítünk hozzá egy remek ragut is. Nos, ebben a receptben mindez benne van. Nézzék meg, és ha megtetszik, természetesen készítsék is el így otthon!

A legalább 3-4 napig, sherryben pácolt hátszínt leszeleteljük vékony lapokra, enyhén megklopfoljuk, borsozzuk és belerakjuk az olajba. A bepácolt húst egy forró serpenyőben megsütjük, majd kiszedjük a serpenyőből. A póréhagymát apróra vágjuk, és forró olajon megfuttatjuk. A hátszínhez aktuális árat itt találnak.

Ezek után dobjuk rá a cikkekre vágott gombát, valamint a szigorúan vékony csíkokra vágott sonkát. Ha a gombának elfőtt a leve, rátesszük a mustárt, a tejfölt és a tejszínt. Felforraljuk, megsózzuk, borsozzuk, a végén belekeverjük a reszelt sajtot, ha kell, utóízesítjük.

Visszatesszük a húst, de csak addig, hogy felmelegedjen, forralni nem szabad tovább. Főtt-sült burgonyával vagy párolt rizzsel ajánlom.

 

Itt pedig egy videós hátszínrecept található!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.