Hátszín sonkás, tejfölös gombaraguval

A hátszín sonkás, tejfölös gombaraguval recept hozzávalói

1,2 kg hátszín, 1 szál póréhagyma, 20 dkg gomba, 15 dkg füstölt sajt, 20 dkg sonka, 5 dl tejföl, 2 dl tejszín, 2 evőkanál mustár, 1 dl olívaolaj, só, bors, 1 l olaj a páchoz, kevés sherry

Hátszín sonkás, tejfölös gombaraguval

Hátszín sonkás, tejfölös gombaraguval

 

A hátszín sonkás, tejfölös gombaraguval recept elkészítése

 

A jól előkészített, és jól elkészített hátszínnél kevés jobb dolog akad, talán mondjuk az, mégis, ha készítünk hozzá egy remek ragut is. Nos, ebben a receptben mindez benne van. Nézzék meg, és ha megtetszik, készítsék is el így!

A legalább 3-4 napig, sherryben pácolt hátszínt leszeleteljük vékony lapokra, enyhén megklopfoljuk, borsozzuk és belerakjuk az olajba. A bepácolt húst egy forró serpenyőben megsütjük, majd kiszedjük a serpenyőből. A póréhagymát apróra vágjuk, és forró olajon megfuttatjuk. A hátszínhez aktuális árat itt találnak.

Rádobjuk a cikkekre vágott gombát és a vékony csíkokra vágott sonkát. Ha a gombának elfőtt a leve, rátesszük a mustárt, a tejfölt és a tejszínt. Felforraljuk, megsózzuk, borsozzuk, a végén belekeverjük a reszelt sajtot, ha kell, utóízesítjük.

Visszatesszük a húst, de csak addig, hogy felmelegedjen, forralni nem szabad tovább. Főtt-sült burgonyával vagy párolt rizzsel ajánlom.

 

Itt pedig egy videós hátszínrecept található!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Hátszín sonkás, tejfölös gombaraguval
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.