Havasalföldi bárány

 

A havasalföldi bárány recept hozzávalói

50 dkg báránycomb, 5 dkg fokhagyma, 5 dkg borsika, só, bors, olaj, borecet, 4 db szalonna, 4 db hegyes zöldpaprika, 2 db pirospaprika, 2 dkg fokhagyma

A puliszkához:

20 dkg kukoricaliszt, 10 dkg juhtúró, szalonna kurcina

 

Havasalföldi bárány

Havasalföldi bárány

 

A havasalföldi bárány recept elkészítése

 

A báránycombot szépen felszeleteljük, fűszerezzük sóval, borssal. Olajat vagy margarint hevítünk, beletesszük a húst, rá egész fokhagyma, a hús mellé pedig szalonna kerül. Természetesen adunk segítséget a kalkulációhoz, itt találnak ártippeket a bárányhúshoz.

A puliszkához forrásban levő hús alaplét használunk, (leveskockából is lehet), erőteljesen beízesítjük, beletesszük a kukoricalisztet, kevés zsiradékot is teszünk hozzá.. Kicsit hagyjuk forrni, amikor kicsit sűrűbb  levesszük a tűzhelyről. El is készült.

És persze felmerülhet a kérdés, hogy mi is a kurcina. Nem más az, mint a pörc, vagy töpörtyű, ha kíváncsiak, itt a teljes magyarázat:).

Tálalásnál a hús mellé kerül a puliszka és egy különlegesen készített paprika. A paprikát megsütjük, héját lehúzzuk, borecetes mézes pácban érleljük.

Egy másik remek bárányreceptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Havasalföldi bárány
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.