Házi csirke spagettivel, csipkebogyólekvárral és rókagombával

Hozzávalók, házi csirke spagettivel, csipkebogyólekvárral és rókagombával

  • 10 dkg szárított rókagomba,
  • 50 dkg spagetti,
  • só,
  • 40 dkg csirkemellfilé,
  • 4 evőkanál olaj,
  • bors,
  • 1,5 dl alaplé (szárnyas),
  • 2,5 dl tejszín,
  • 1 teáskanál színes bors,
  • 2 evőkanál csipkebogyólekvár,
  • 1 dl joghurt,
  • 1 csomag petrezselyem

 

Házi csirke spagettivel, csipkebogyólekvárral és rókagombával, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Házi csirke spagettivel, csipkebogyólekvárral és rókagombával, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A házi csirke spagettivel, csipkebogyólekvárral és rókagombával recept elkészítése

 

A spagettit a szokott módon kifőzzük. A csirkemellet daraboljuk, de  kedvük szerint csíkokra is vághatják. Sózzuk, borsozzuk, és a felhevített olajon aranysárgára sütjük.

A rókagombát összevágjuk, a szárnyas alaplét, a tejszínt, a borsot és a csipkebogyólekvárt hozzáadjuk. Összepörgetjük, majd hozzákeverjük a spagettihez, sózzuk, borsozzuk. A végén lágyan hozzáadjuk a joghurtot. A rókagombához aktuális árat itt, a csipkebogyólekvárhoz itt találnak.

Friss petrezselyemzölddel tálaljuk. További csirkés recepteket itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Házi csirke spagettivel, csipkebogyólekvárral és rókagombával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.