Hollandus sertésragu

A hollandus sertésragu recept hozzávalói

  • 60 dkg sertésoldalas,
  •  2-3 evőkanál szójamártás,
  •  vöröshagyma,
  •  2 dl vörösbor,
  •  30 dkg sárgarépa,
  •  2-3 db babérlevél,
  •  2 szem borókabogyó,
  •  4-5 szem bors,
  •  só,
  •  víz,
  •  1 evőkanál áfonyadzsem,
  •  2 dl tejszín, spagetti
Hollandus sertésragu, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Hollandus sertésragu, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A hollandus sertésragu recept elkészítése

 

Európa és a világ ízei magyarul, most Németalföld felé vesszük az irányt, megnézzük, a derék hollandusok hogyan készítik a sertésragut. Természetesen benne van az elképzelésben a magyarul kifejezés is, tehát meg fog felelni a mi ízlésünknek is. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

Azzal kezdünk, hogy 60 deka sertésoldalast vagy dagadót nagy kockákra vágunk, majd 2-3 evőkanál szójamártással összekeverjük, és egy fél napra hűtőbe tesszük, hogy érlelődjön. A sertésoldalashoz, vagy dagadóhoz aktuális árakat itt találnak.

Amint a pácolódás megtörtént, nekilátunk az elkészítésnek. Először is egy közepes nagyságú vöröshagymát kis kockákra vágunk, majd fedő alatt, időnként megkeverve aranysárgára pirítjuk. A húst fehéredésig sütjük rajta, majd a hús alatt maradt páclevet, valamint két deci vörösbort öntünk rá.

Belerakunk 30 deka megtisztított, kisujjnyi hasábokra vágott sárgarépát, 2-3 evőkanál babérlevelet, két szem borókabogyót meg 4-5 szem borsot, és fedő alatt, kis lángon félpuhára pároljuk. Ekkor négy nagy, megtisztított, 4-4 cikkbe vágott vöröshagyma kerül az edénybe, ha kell, utánasózzuk, együtt teljesen megpuhítjuk.

Ha a levét elfőné, mindig csak egy kevés vízzel pótoljuk. Végül rövid lére sütjük, egy evőkanálnyi áfonyadzsemet meg két deci tejszínt keverünk bele, és jól átforrósítva, főtt spagettivel vagy más tésztával tálaljuk az asztalra.

 

Egy áfonyás sütiötlethez kattintson ide!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még további, változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Hollandus sertésragu
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.