Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók, hortobágyi húsos palacsinta

  • 2 db tojás,
  • só,
  • 2,5 dl tej,
  • 2,5 dl szóda,
  • 30 dkg liszt,
  • olaj,
  • maradék pörkölt,
  • 4 dl tejföl

 

Hortobágyi húsos palacsinta

Hortobágyi húsos palacsinta

 

A hortobágyi húsos palacsinta elkészítése

 

Elkészítjük a palacsintatésztát. A tojást összekeverjük a sóval, 1 evőkanál olajjal, a tejjel, a szódával és a liszttel. Szép simára kikeverjük és forró serpenyőben, palacsintasütőben kisütjük.

Közben felmelegítjük a pörköltet. Én nem szeretem kétszer feltálalni ugyanazt az ételt, ezért gyakran az előző napi pörkölttel készül nálunk a hortobágyi palacsinta. De előfordult már az is, hogy frissen készítettem el a tölteléket. A meleg pörköltbe tejfölt teszünk, és ledaráljuk a tejfölös húst. Pörkölthöz itt adunk több receptet, válasszák ki azt, amelyik legjobban tetszik!

Betöltjük a palacsintákat. Tálalásnál a palacsinta köré és a tetejére tejfölös pörköltlevet locsolunk. Külön tálkában még adunk egy kis tejfölt. Ha kíváncsi további palacsintareceptekre, nézzen körül itt!

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Hortobágyi húsos palacsinta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.