Húsgombóckák Pravat módra sütve-főzve baguettel

Hozzávalók, húsgombóckák Pravat módra sütve-főzve baguettel

  • 70 dkg darált marhahús,
  •  5 db tojás,
  •  5 dkg friss gyömbér,
  •  5 dkg fokhagyma,
  •  10 dkg újhagyma,
  •  1 késhegynyi chilipaszta,
  •  1 db citrom héja,
  •  4 db baguett

 

Húsgombóckák Pravat módra sütve-főzve baguettel, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Húsgombóckák Pravat módra sütve-főzve baguettel, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A húsgombóckák Pravat módra sütve-főzve baguettel recept elkészítése

 

Nagyon sokan rajonganak a thai-jellegű receptekért, így a Mit főzzünk ma? sem maradhat le, adnunk kell egy thai receptet. Vagyis thai jellegűt, mert tudják: nálunk a jelszó Európa és a világ ízei magyarul. Ezek a húsgombóckák ennek megfelelően készülnek.

Hamisítatlan módon természetesen wok-ban készül, de serpenyőben is dolgozhatunk. A darált marhahúst összedolgozzuk a tojással, fűszerekkel, majd kifőzzük forrásban levő sós vízben.

A forró serpenyőben (vagy wok-ban) megpirítjuk. A különleges ízt a fűszerek adják, a chilivel, ha nem szeretjük a nagyon csípős ízeket, óvatosan bánjunk.

Pirított baguett-en tálaljuk. Chilipaszták közül itt válogathatnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Kattintson ide egy másik chilis ételért!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Húsgombóckák Pravat módra sütve-főzve baguettel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.