Húsos rakott tészta

Hozzávalók a húsos rakott tésztához

  • 25 dkg szélesmetélt,
  • 50 dkg cukkini,
  • 30 dkg sertéshús,
  • 5 dkg vöröshagyma,
  • 5 dkg liszt,
  • 2 dl tejszín,
  • 2 db tojás,
  • 3 dkg zsemlemorzsa,
  • tejföl,
  • sajt,
  • kakukkfű,
  • bors (őrölt),

A húsos rakott tészta elkészítése

 

A ledarált sertéshúshoz hozzáadjuk az üvegesre pirított hagymát. Keleti fűszerkeveréket teszünk a húshoz, megsózzuk.

A cukkinit felkarikázzuk, s kivajazott, morzsázott edénybe tesszük. Kifőtt széles metéltet, majd húst, ismételten tésztát és cukkinit teszünk rá. Megszórjuk kakukkfűvel.

A felvert egész tojáshoz tejfölt keverünk, ízesítjük borssal, ételízesítővel, s ráöntjük a rakott tésztára. Megszórjuk reszelt sajttal, zsemlemorzsával, majd 180°C-os sütőben 25-30 percig sütjük.

Zöldségsalátát kínálhatunk mellé.

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.