Hústekercs narancsosan

A hústekercs narancsosan recept hozzávalói

  • bors,
  • 60 dkg főtt rizs,
  • 1 dl ketchup,
  • 1 mokkáskanál szójaszósz,
  • 1 dl tejszín,
  • majoranna,
  • 60 dkg sertéskaraj,
  • 3 db narancs,
  • só,
  • 8 szelet parasztsonka
Hústekercs narancsosan

Hústekercs narancsosan

 

A hústekercs narancsosan recept elkészítése

 

Majdnem azt adtuk címnek itt, hogy hústekercs aranyosan, mert kis aranyos lett a vége. Költőien narancs aranyozta be ezt az ételt, és persze, szokás szerint a köret se kutya. De elég a képekből, jöjjön a racionalitás, a recept. Nézzék meg, készítsék el!

A húsból négy nagyobb nyitott szeletet vágunk. Kiklopfoljuk és megsózzuk. Hűtőbe tesszük. A karajhoz aktuális árat itt találnak.

Az egyik narancs héját a ketchupba reszeljük. A narancsokat megtisztítjuk, és vékony karikákat vágunk belőle. A hússzeletekre helyezzük a narancskarikákat.

Szeletenként 2 darab füstölt parasztsonkát is teszünk hozzá. Felgöngyöljük és fogvájóval megtűzzük. Egy serpenyőben, kevés olajon, kis lángon minden oldalát szép pirosra sütjük.

A visszamaradt zsírba beletesszük a ketchupot. Kicsit pirítjuk. Hozzáadjuk a szójaszószt és a fehérbort, végül pedig a tejszínt. Beforraljuk, és mártásként a húshoz adjuk.

Kevés olajon a főtt rizshez kevés majorannát, és kevés őrölt borsot adunk, és az egészet jól összeforgatjuk. Ezzel a majorannás-borsos rizzsel tálaljuk a hústekercset és a mártást.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!

Kattintson ide egy másik, naranccsal készült receptért!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Hústekercs narancsosan
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.