Hústekercs narancsosan

A Hústekercs narancsosan hozzávalói

  • bors,
  • 60 dkg rizs (főtt),
  • 1 dl ketchup,
  • 1 mokkáskanál szójaszósz,
  • 1 dl tejszín,
  • majoranna,
  • 60 dkg sertéskaraj,
  • 3 db narancs,
  • só,
  • 8 szelet parasztsonka

 

Hústekercs narancsosan

Hústekercs narancsosan

 

A húsból négy nagyobb nyitott szeletet vágunk. Kiklopfoljuk és megsózzuk. Hűtőbe tesszük.

Az egyik narancs héját a ketchupba reszeljük. A narancsokat megtisztítjuk, és vékony karikákat vágunk belőle. A hússzeletekre helyezzük a narancskarikákat.

Szeletenként 2 darab füstölt parasztsonkát is teszünk hozzá. Felgöngyöljük és fogvájóval megtűzzük. Egy serpenyőben, kevés olajon, kis lángon minden oldalát szép pirosra sütjük.

A visszamaradt zsírba beletesszük a ketchupot. Kicsit pirítjuk. Hozzáadjuk a szójaszószt és a fehérbort, végül pedig a tejszínt. Beforraljuk, és mártásként a húshoz adjuk.

Kevés olajon a főtt rizshez kevés majorannát, és kevés őrölt borsot adunk, és az egészet jól összeforgatjuk. Ezzel a majorannás-borsos rizzsel tálaljuk a hústekercset és a mártást.

Jó étvágyat kívánunk!

Kattintson ide egy másik, naranccsal készült receptért!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Hústekercs narancsosan
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.