Illatos csirkemell mungóbabcsírával

Az illatos csirkemell mungóbabcsírával recept hozzávalói

4 db csirkemellfilé, só, durvára tört színes bors, 4 kiskanál mustár, 5-6 ágacska friss kakukkfű, 10 dkg vaj, 4 kis doboz mungóbabcsíra, 1 csokor petrezselyem

Illatos csirkemell mungóbabcsírával

Illatos csirkemell mungóbabcsírával

Az illatos csirkemell mungóbabcsírával recept elkészítése

 

Európa és a világ ízei magyarul, és ahogyan szoktuk, mindig egy kis apróság: a mostani egyfelől a kakukkfű lesz, remek fűszer, valamint a mungóbabcsíra. Nézzék meg, mi sül ki belőle, és készítsék is el így!

A megmosott, leszárított csirkemellfilét sóval, durvára tört színes borssal fűszerezzük. A csirkemellfiléhez aktuális árat itt találnak.

Megkenjük  mustárral, és megszórjuk az apróra vágott friss kakukkfűvel. Ezután fóliával letakarva 1-2 órára hűtőbe tesszük pácolódni. A pácolás után 5 dkg forró vajon, közepes tűzön a hús minden oldalát pirosra sütjük, hogy a belsejük is átsüljön.

A körethez a vaj másik felét felolvasztjuk, beleszórjuk a mungóbabcsírát, majd sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük. A mungóbabcsírához aktuális árat itt találnak. Közepes tűzön 2-3 perc alatt éppen csak megpároljuk, hogy kicsit roppanós maradjon.

Tálaláskor a vajon párolt csírát tányérra halmozzuk, ráfektetjük a kakukkfüves csirkemellet, és forrón kínáljuk.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Illatos csirkemell mngóbabcsírával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.